Bana hediye olarak bu fidandan geldi. Ancak çieçkleri dökülmeye başladı. Bir kaç adet genç yaprakta ise sararmalar baş gösterdi. Ayrıca bir kaç yaprakta bir kaç damla yapışkan şefaf sıvı gözüme çarptı. Bu konuda ne yapabilirim. Bu bitkinin balkonda yetiştiriciliği için neler yapılması gerekmetkedir nelere dikkat edilmelidir. Bu konuda bilgi alabilir miyim lütfen
ANTALYA'da BATEM'DE (Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstütüü) fidan temin edilebilinir.
"Kamkat" adı verilen minyatür portakal ve "lime" denilen yeşil limon fidesi nereden temin edebilirim.
Antalya'da bulmak mümkün müdür?
Selamlar;
Bende antalyada yaşıyorum .Kamkat üretimi ile ilgili bende araştırma yapıyorum
fidan üreticisi bir arkadaşımın elinde adetli olarak var eğer halen ihtiyacınız var ise özelden yazın size iletişim bilgilerini vereyim.
Sizlere Yüzü Gülen ve Yüz Güldüren Bahçeler Dilerim
Saygılarımla
İ.GENÇ
Bu yıl gitdiğim ANTALYA tarım fuarında kapı girişinde de Kampat vardı ve üzerinde meyveler mevcutdu.Birkaç tane meyvesinden koparıp tadına baktım.Yapraklarında sizin bahsetdiğiniz belirtiler vardı.Aynı belirtiler benim evimde bulunan mandalin'dede mevcutdu.Geçen yıl yapraklarından numune alıp,teknik elemanlara gösterdim ancak;Kesin teşhis koyamadılar ve bende elimde bulunan bir böcek ilacı ile maneb etken maddeli ilacı azar,azar karıştırıp ağacın yaprağına sıktım ve çok iyi netice aldım.Şu an öyle zararlı görünmüyor.Başka bir dostumda arap sabunlu suyla yapraklarını silmiş ve iyi netice almış.Ancak;ilinizde bulunan Tarım İl ve İlçe müdürlüklerinden teknik destek alabilirsiniz.Benim yaşadığım il Orta Anadolu olduğu için bilinmemesi normal.sağlıcakla kalınız.
Comment