fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bag budama resimlerine ihtiyacım var

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich bag budama resimlerine ihtiyacım var

herkese merhaba görüntülü bag budama resimlerine ihtiyacım var eger gönderebilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Cevap: bag budama resimlerine ihtiyacım var

ana daldan çıkan ince dal, üçüncü göz bırakılıp kesilir
    resim yok

Comment

idris bey çok teşekkür ederim kısa ve öz cevabınız için .hiç pratigimin olmadıgı bir konu ama ögrenmeye çalışıyorum amatörce ama en iyi şekilde yapmak istiyorum.ana dal olarak bir çubukta kaç ana dal oluşmalı yani tek ana daldan sonra kaç tane bırakmalı?teşekkür eder iyi günler dilerim.

Comment

Yeterlimi? Sorunuz olursa ubeyde abiye muracat

Telekomünikasyon İletiÅ?im BaÅ?kanlıÄ?ı

Comment

hiç bilgi vermemişsiniz ki

Comment

he vallaha...???

Comment

Uzun bırakılan o sürgün neden uzun bırakıldı anlamı ne anlayanların bilgisne sunuyorum. Bilen lütfen cevaplasın.Ubeyde abi lütfen cevap verin.

Comment

Efendim..CD'yi iyice inceleyiniz.Evvelen bu CD Fransızca seslendiri lmiş.Muhtemelende budamacılar fransız.Bu nedenle çok profosyoneller haricinde bundan pek bir şey anlaması zor.Bizim bakanlığımızın bu konuda daha güzel ve açıklayıcı CD'leri mevcut.Gelelim;sadede...Burada uzun bırakılmasının sebebi genleştirme ve ana dal bırakma işlemleri mevcut.Diğer yandan Cd iyi incelendiğinde ürün budamasıda görülmekte.Benden bu kadar.

Comment

Yabancı dilim fransızca ama hiçbirşey anlamıyorum.Tabiki Türkçe olarak anlatılsa bişeyler anlayacağız.Sizlerin sayesinde bişeyler öğrenmeye uğraşıyoruz.Ama pratik olmayınca okumayla olmuyo,birebir görmek ve uygulamak lazım.Bende müthiş bir öğrenme potansiyeli var.Arkadaşlarım eşim dostum hiç kimse bu işe ilgi duymuyo.Ben kahroluyordum bu siteyi buldum.Şimdi.....bende geleyim sadede:asma ile bağ budama arasında bir fark varmı? bendeki asma.Şu fransız gibi mi budayacağım yoksa sizden yeni bir bilgi gelecek mi? 4x4 gözle cevabınızı bekliyorum.

Comment

Sn peres:Asma tenik olarak bitkinin adı'dır.Üzüm bağı ise bu bitkilerden oluşan bahçedir.Asma bitkisinin türe,çeşide,insanların bilgi ve becerisine göre budama şekilleri vardır.Asma bitkisi İnsanımız tarafından genellikle hobi amaçlı olarak ve bu bitkiyi çok sevdiklerinden özel yapılan kerevetlere uzatılarak üzümünden,yapraklarından,gereksede görünüm ve gölgesinden istifade etmek amacıyla yapılmaktadır.Ülkemizde eski tip bağlarda kısa tip budamalar yapılmaktadır.Ancak son yıllarda modern bağlarda mevcutdur.Budamanın ne için yapıldığına dair bu sitede pek çok bilgi bulunmaktadır.Yeriniz ve yörenizi bilmiyorum.Ben Anadolu'nun ortasında küçük bir vilayetdeyim yer yakın olsada uygulamalı olarak göstersek.Yinede içinizdeki azimden dolayı sizi kutlarım.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

SnTabiatçı öncelikle herşey için teşekkür ederim.Bende iç anadoludayım belkide çok yakındayız.Ben çiftçi çocuğuyum.Ama uzun zamandır memuriyetlik yapıyorum.Geçmişte idealim ziraat mühendisliği idi ama olmadı.Toprağa ilgim hiçbir zaman azalmadı.Bu siteyi çok iyi kullanamıyorum galiba,bazen yazdığım iletileri göremiyorum o yüzden birdaha yazacağım.Bizim asmalarımız her yıl hastalanıyo hastalığı da kurşuni küf diye düşünüyorum.Bu yıl iç anadoluda olmaması gereken bişye ama ben yaptım. Asmaları ekim ayında budadım.Yapraklarını süpürdüm yaktım(kültrel önlem babında) şimdi asmaları soğuk alırmı?korkum bu.omcaların dibine de ağaçların yapraklarını süpürdüm biraz toprakla boğaz doldurur gibi doldurdum. Başka yapmam gereken birşey varsa yazarsanız sevinirim.

Comment

Sn Peres:Ben KIRŞEHİR'deyim.Bir kamu kuruluşundan ye ni tekavüt oldum.Asıl işim Arıcılık.Ehh..boş zamanlarımızdada budama,aşı vs.Kendime ait üzüm bağım ve bahçem var.Gelelim; sizin sorunuza:Asma bitkisi öyle,kolay kolay soğuk almaz.Fakat;yapılması gereken önlemlerde de işi garantiye alırsınız.Her iş nasip kısmet işi vede özünüz doğru olacak.Evvelen zamanında ve düzgün bir budama,mutlaka bordo bulamacı,dengeli bir gübreleme.Bu arada yeşil budama mutlaka elzem.Eski tip bağlardan mutlaka vaz geçelim.Çiçek açmadan ve üzümler saçma tanesi oldğunda mutlaka sulu kükürt.Ben düşmesine yakın Suyla Potasyumlu gübre şart.Eğer bu yılki gibi yağış fazla ise Kükürt atım sayısını mutlaka artırınız.Asma bahçesindeki yabani ot kesinlikle olmayacak.Bitkinin civarındaki yaprak kalıntıları mutlaka temizlenecek ve yakılacak.Asma bitkisi eğer yeni fidan ise;mutlaka toprakla kümbet şeklinde doldurulacak.Sağlıcakla kalınız.

Comment

işallah rahatsız etmiyorumdur sizi, hemşeriymişiz.Ben Konya'dayım ama asıl memleketim Balâ\Ankara benim takavütte geçeli çok oldu ama ikiz çocuklarım üniversite okuyorlar onları bekliyorum. herşey için defalarca teşekkür ediyorum size

Comment

Working...
                          X