herkese merhaba bağımdaki sarmaşıkları nasıl yokedebilirim? bazıları aslada yok edemezsin diyorlar dogrumu?şimdi daha çiçek açamadılar acaba diyorum çiçeklenmeden yok edilirse tekrar üremezmi yoksa üremesi köktenmi hiç bilgim yok bu konuda bilen herkesten bilgi rica diyorum teşekkürler iyi günler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
bagımdaki sarmaşıkları nasıl yok edebilirim?
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
-
Cevap: bagımdaki sarmaşıkları nasıl yok edebilirim?
SİSTEMİK İLAÇLAR VAR YABANCI OT İÇİN.BUNLAR BİTKİYI KÖKLERDEN KURUTUYOR.
EN YAKIN İLAÇ BAYİLERİNE UGRAYINIZ VE SİSTEMİK YABANCI OT İLAÇI ALINIZ.ANCAK KULLANIRKEN KESİNLİKLE ASMANIZIN HERHANĞİ BİR YERİNE ÖZELLİKLE YAPRAKLARINA DEĞMEMELİ.AKSİ TAKDİRDE BİTKİNİZDE ÖLÜR.
Comment
-
ubeyd rumuzlu kardeşim cevap verdiğiniz için teşeşkür ederim ama bagdaki sarmaşklar için kimyasal ilaç kullanmaktan çekiniyorum kansoren oldukları için bagada bulaşabilirler ordan üzümlere ve bizlerede esas merakım kök temizligi ile temizlenebilirmi yoksa faydasızmı?sarmaşıgın üreme yolu nedir bunu bilmiyorum teşekürler iyi günler.
Comment
-
Merhaba kardesim.baginizdaki sarmasiklar hic sorun deyildir.benim avustralyada 200 donum bagim vardir.burda sarmasik ve bazi baska otlarda baglara musallattirlar.ilk baha r girdigi zaman yani asmalar yeni yeserirken ki,otlarda o zaman yeseriyorlar asmalarinizin dibinden cikan yani uzumun kalin govdesinin en alt kisimdaki filizleri kesin.ki yapacaginiz ilaclama asmanizi o filizlerin zehirlemesi sayesinde kurutmasin.bu islemi yaptiktan sonra uzumlerin altini ve etrafi gerektigi sekilde Turkiye.de kullanilan ot kurutma (kokten kurutan)ilaclar ile eminim ki,bir sorun kalmiyacak.size bir miktar denemek icin ilac gonderebilirim.ama once orada satilan ilaclari kullanin ki,daima bulabilirsiniz.
saygilar sevgiler
Alpay
Comment
-
benim tafsiyem bahar dönemi girdiğinde yani otların yeşil aksamı oluştuğu dönemde kullanılacak olan ot ilacı. bu ilaçalma havalı ilaç atma makinalarıyla mümkündür bu makinalr 5 10 litre olarak değişiyor.mesela 10 l. lik makinın içine yarım litre randup kullanabilirsiniz.bu ialçalmayı yaparkende rüzgarsız bir zmanını seçmelisiniz ve ialçlama esnnasında ilaçı meyvanın yeşil aksamına getirmemey çalışınız.ilacın meyva gövdesiye teması meyvanıza zarar vermeyeceğinden emin olabilirsiniz.ilaç atıldıktan sonra 15 gün çapalama yapmayınız.
Comment

Comment