fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Saksıda asma

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Saksıda asma

Arkadaşlar

saksıda asmalarım var bu sene 1kg kadar üzüm bile verdiler.

Asmalarda Ankara şartlarında bu zamanda budama olur mu?Açıkçası mart ayını beklemek istemiyorum bordo bulamacı yapma açısından, budanmışlarda daha kolay.

Ancak bu ay budama olursa "Ankara soğuğunda donma olur" deniyor... eğer budadığım yeri aşı macunu ile kapatırsam yine donma olur mu?Neticede hava almasını engellemiş olacağım.

Örneğin bu ay satılan meyve fidanlarında daha satın alma aşamasında satan kişi hem dal hem kök budaması yapıyor ve böyle dikiyoruz...

Teşekkürler

Cevap: Saksıda asma

asmaların dışarda kalacaksa don vurabilir içerde ise budama yapabilirsin

Comment

Budamanın erken yapılmamasının nedeni, eğer don olursa, kuruma olur ve kesilen yerden daha aşağısı donacağından budama yanlış yapılmış gibi olur. Örneğin 2-3 göz üzerinden budama yapılır diyelim. Don olupta kuruma olursa 1 göz üzerinden budama yapılmış gibi olacak. Ancak belki itiraz alabilirim ama asmanın yarım budamasını yapmakta başka bir deyimle boyutunu biraz küçültmekte bir sorun olmaz. Kış sonunda tekrar asıl budamasını yaparsınız. Kuru dallar varsa çıkarın. hastalıklı ve yaralı dallar varsa kesip, macun sürün.

Comment

Çok teşekkürler.

Comment

Sn Deniz akvaryumu: Edindiğim bilgiye göre siyah,orta büyüylükte vearomalı üzümleri seviyorsunuz.Zira sorduğunuz her iki üzüm çeşidide;1.Alphonse Lavallee :siyah,sofralık,Orta mevsim yetişen,basık yuvarlak ve İri özelliğe sahip.Kısa budamadan hoşlanır.Diğeride İzabella siyah,sofralık,yuvarlak orta ,ota Geç yetişen ve kısaveya karışık budama gerektiren üzüm çeşididir.Özellikle Alphonse Lavallee'yi iyi budamanız gereklidir.Zira kısa budama isteyen asmalar ,uygun budama olmazsa,obur dallar fazla büyüdüğünden meyve kalitesi düşer.Ama onunda şayet saksıda ise Sn saraç ve Ubeyd belirtmiş soğuk alma riski mevut.Size önerim çift budama yapın.

Comment

ne yapmalıyım

merhaba ben aslan k maraşta özel sektörde çalışıyorum
            benim bir köyüm var ebeveynlerim yaşlandı . küçük birikimlerimi köyüme
            götürmek baba oçağına sahip çıkmak istiyorum ancak henüz doğru şeyin hangi
            alan olduğuna arar veremedim köyüm berit dağlarının dibinde biraz soğuk hava
            problemi var badem diktim (4,5 dönüm ) ama dğru kararmıdır emin değilim .bu
            arada bölgede serbest halde badem ağacı var , dedemin diktiği üzüm bağları
            ekonomik ömrünü tamamladı dedem 85 yaşında öldü öleli 15 yıl oluyor
            dolayısıyla artık üzüm bağları odundan baka birşey olmaz kabarcık üzümümüz
            çok kıymetlidir cevizin olmayacağı kanatindeyim çünki sabah güneşi çok erken
            saattte ısıtıyor ypraklardaki çığ buharlaşmaya fırsat bulamadan mercek gibi
            yakıyor yapraklar deliniyor kabuğu sertleşmemizş ceviz zarar görüp dökülüyor
            yaklaşık 50 dönüm arazi var ama ne yapmalıyım doğrusu bilemiyorum
            topralarımız fakir suyumuz var ama tabi hertarafa yeterli değil üzüm bağı mı
            yapsam diye düşünüyorum şimdilik üzüm ve badem de karar kıldığımı
            söleyebilirim .
            üzüm için kabarcık anacı kullansam bunları da mevcut üzüm bağından alarak
            tüpleyip bir yıl sonra diksem nasıl olur bilemiyorum birde bizde bağcılık
            çok amatörce dir bizim tiyekler yerde gezer 90 yıllık üzüm tiyeğinin beden
            kalınlığı en babası bir insanın pazusu kadar yanlış uygulamalar vs. sonuç
            bu bizde asma helede kendi ayakları üzerinde durabilen bir üzüm bağı çok
            bildik birşey değil.hasılı memleketin hali içler acısı kabarcık üzümü kendi
            ayakları üzrinde durabilecek kalınlığa gelirmi gelirse nekadar yılda gelir
            bilemiyorum. üzüm için dönüm/500 kg verim bilgileri var akıllıca bir hesap
            ile bu verim dönümde nekadar olmalı bilemiyorum
            sizin bu manzara konusunda bir fikriniz olurmu
            tşk.

Comment

Working...
            X