Sayın site üyeleri ve site yöneticileri alfons lavella ile red glop üzümü hakknda bir kaç sorum olacak 1100 rakımında bu iki üzümden yetiştirmek istiyorum sulama imkanım kıtda olsa birazcık var ve çok su istedikleri zaman sulama yapabilirim damlama sistemi ile ama acaba hangisi ekenomik olarak beni tatmin eder ve raf ömrü iklimlendirmeli sogukhavada ne kadardır birde en iyi hangi anaç üzerinde sonuç alabilirim şimdiden teşekkür ederim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
alfon lavelle üzümü hk
Collapse
X
-
Cevap: alfon lavelle üzümü hk
SnSami33
Alphonse Lavallee sofralık bir üzüm çeşididir.Orta mevsimde yetişir.Asma genellikle seçici olmayan bir bikidir.Ama her bitkinin daha uygun ortamlarda verimliliği ve yaşama süresi artar.Damlama sulama ideal bir sulama sistemidir.Ayrıca amirakan anaçlarına aşılı fidan çeşitleri sitemizdeki bazı üye arkadaşlardan temin edebilirsiniz.Bunun için sizin aşılamınıza gerek yok,bu zaman ve emek kaybıdır.Şayet sitede bulamazsanız benimle irtibata geçmeniz halinde size fidan yetiştiren, firmalara yönlendirebilirim,ama öncelik bana göre site üyelerinde.Size kolay gelsin başarılar dilerim.
Comment
-
Cevap: alfon lavelle üzümü hk
Sn Çetin:Evvelen hoş geldiniz.Asma bitkisinin tane silkmesinin pek çok sebepleri vardır.Ancak;en çok görüleni iklimsel sebeplerdir.Havaların soğuk gitmesi,aşırı sıcak ve nem en başta görülür.Bunun yanında tozlayıcı çeşitlerin olmaması yada az olmasıda etken nedenlerden biridir.Toprağın taban suyunun fazla olması,aşırı yağışlar ile PH'da buna etki eder.Diğer yandan fazla azotlu gübrelemede sekmede etken olur.ÇÖZÜM ÖNERİLERİ:Bölge iklimine uygun çeşitler dikilmeli ve rüzgar ve bitki sayısı hesaplanarak tozlayıcı çeşit önerilir.Bunun yanında başta mantari hastalıklar ve diğer zararlılarla mücadele edilmesi tane tutumuna yardımcı olur.Bunun yanında kükürt kullanımı,uç alma ve obur dalların usulünce budanması,Normal zamandan on gün sonra budama yapılması,Karbonhidrat artırıcı gübre ve preparatların kullanılmasıda yardımcı olacaktır.Bunun yanında fazla Azotlu gübre yapılmaması,Toprak ve yaprak tahlili neticesinde uygun gübreleme yapılması önerilir.Kolay gelsin,bereketli yıllar dileğimle...
Comment

benimde bir sorum olacak:bağlara iğde bambulu adlı böcek dadandı.il tarım müdürlüğüne vardım.asma çiçekte olduğu için ilaç atılmaz dediler.el ile topluyorum.ama oda kafi gelmiyor.yardımcı olana teşekkür.önerinizi bekliyorum.
Comment