fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hocam tablolarda buyuk hatalar var bakarmisiniz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich hocam tablolarda buyuk hatalar var bakarmisiniz

merhabalar hocam
    oncelikle saygilarimi sunarim ben fatih cezayirde ikamet ediyorum ve kompost ve mantar uzerine calismalar yapiyorum.

forumda sizin hazirlamis oldugunuz ornek tablolar verilmis bu tablolari aldim ve inceledim cogunda hesap hatalari var toplam ve yuzde hatalari var. mesela bir tabloda toplam 1.251 olmasi gerekirken 1.151 yazilmis bunun disinda pamuk kuspesi ve malt atiginda hesaplamalarda kuru madde miktari yerine nem miktari yazilmis 30 kg pamuk kuspesi kullanilmis nem miktari yuzde 60 yani 30x0.6=18 nem miktari kuru madde miktari ise 12 kg ama 18 kg yazilmis tablolari incelerseniz ve bana bilgi verirseniz cok sevinirim hocam saygilar selamlar.

fatih

algeria

Cevap: hocam tablolarda buyuk hatalar var bakarmisiniz

Sayın cezayirmantar,
    Aşağıda Sayın Prof. Dr. Atila GÜNAY Beyin mesajını olduğu gibi aktarıyorum.

Öncelikle kitabımı dikkatle okuduğunuz için size teşekkür ederim. Ancak şu anda kuşadasında yazlıktayım ve kitap yanımda değil. Onun için bakıp yanlış kısımların doğrusunu size göndermem olanaksız. Ancak ekim ayında kışlık evime döndüğümde bakıp size cavap yazmağa çalışacağım. Bu maili bilgisayarıma kaydediyorum. Ama olası yaşlığın verdiği unutkanlıkla size yazamazsam lütfen beni tekrar uyarın . Tekrar teşekkür ederim.
    Sevgi ve saygılar
    Prof.Dr.Atila Günay

Comment

evet o kitapta genel olarak yetiştiricilik güzel anlatılmış güzel bilgiler verilmiş.fakat olay kompost yapımına gelince tamamen yanıltıcı olabilir.yazım yanlışlığındamıdır yoksa farklı seylermi düşünülmüş bilmiyorum.fakat reçeteler alınıp incelendiğinde azot seviyelrinde de yanlışlıklar var.kullanılabilinir fakat çok eski bir kaynak.hızla ilerleyen teknolijle birlikte kompost yapımı ve yetiştiricilik hakkında yeni kaynaklara ihtiyac vardır.

Comment

Tablolardaki hatalar düzeltilmiş ve site yönetimine düzeltmeleri yapması rica edilmiştir. Bilgilerinize sunarım. Diğer bir üyemiz bunların eskimiş bilgiler olduğunu söylemiş,öncelikle şunu belirtmem gerekir bilgiler eskimez.Burada okunan konuların özünü anlarsanız, istediğniz zaman o özü kullanarak değişimler yapabilirsiniz. Yanı kuru madde içindeki azot oranları eskiden %1,5-1,8 idi, sonra daha fazla azot oranı arttırıldı. Çünkü kompost ihtimar ve pastörizasyonu veya şu andaki yeni tünel sistemlerinin kullanılması sırasında daha fazla azot kaybı meydana geldiğinden, bu oran şu anda %2-5 arasında olması isteniyor. Bu bakımdan ben o oranları her cetvelde ayrı ayrı tutarak, okurlara olaylara göre azot oranlarını değişebileceğini çok önceden göstermek istedim. Evet yeni teknolojide kompost yapımı oldukça değişti. Ama bu değişikliği 1985 yılında yazılmış bir kitapta bulmak her halde mümkün değildir. Bunun için biz üç arkadaşımla beraber yeni bir kitap hazırladık hem resimleri renkli ve hemde bir çok konuda değişiklikler yaptık. Günümüz teknolojisindeki değişiklikleri eski yazılmış kitaplarda aramak doğru olmaz. Kitaplar, genel bilgileri öğrenmek isteyenlere bilgi sunar. Yenilikler ve değişimleri günlük veya oyıl içinde yapılmış bilimsel araştırmalarda, yayınlarda bulunur veya yapılan bilimsel toplatılarda ortaya konur. Bu bilimsel yayınlar aranarak okunur, toplantılara katılarak bilgi sahibi olunur veya o konuda uzman yardımı istenir. saygılarımla

Comment

https://gardensel.com/tr/ Linkinde sözkonusu düzenleme yapılmıştır. Sayın Hocam Prof.Dr.Atila GÜNAY a ve soruyu soran üyemize teşekkür ediyorum.
          Saygılarımla

Comment

hocam estafurullah bilgilerin eski olduğunu soylemedim "eski bir kaynak olduğunu" söyledim.bunda da herkez hem fikirdir herhalde.bilgi ve kaynak eksiklği yüzünden bu işlerden çok paralar kaybeden insanlar gördüm ve üzüldüm.dolandırıcılarıda gördüm,şaşırdım.işimizde en küçük ayrıntıların bile önemli olduğunu biliyoruz.bizi yalnız bırakmayın hocam .saygılar sevgiler kitabınızı dört gözle bekliyoruz iyi çalışmalar

Comment

Working...
            X