fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

2.flas

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich 2.flas

merhaba hocam.benim sorunum bu aralar yastıklardan iinci flas ta verim kaybı.ilk falşta yüzde 10-11 miktarında ürün alabiliyo kn bu verim ikinci flaşta yüzde 5-6 ya düşüyo bunun sebebini hngi nedenlere bağlamalıyım ve bir sonraki yetiştirme odasında aynı olayı görmemek için ne yapmalıyım.bu arada torbalar da on üç kilo kompost var.

Cevap: 2.flas

Sayın meslektaşım,
    Birinci flaştan sonra az ürü almanın çeşitli nedenleri olabilir. Bunların bazı ve önemli olanlarını size yazıyorum. İşletmenizi görmeden ve yaptıkllarınız kontrol etmeden sournuzu cevaplamak zor. Ancak tahmini birşeyler söylenebilir.
    1. Hazırlanan kompost içinde yeteri kadar besin maddesinin kalmamış olmasıdır. Bu durumda kompost reçeteniziz kontrol etmeniz gerekir.
    2. Kompost hazırlanırken reçetede besin maddeleri yeterli miktarda konmuştur.Ancak daha sonraki kompost yapımı sırasında meydana gelen ihtimar ve sonraki pastörizasyon da kompostta besin maddeleri kayıplarına yol açmış olabilirsiniz.
    3.Eğer kopost yapımı sırasında besin maddeleri kayıpları yoksa, kompost güzel hazırlanmış ve hastalıksız ise, bu sefer ekim yaptığınız misel ve kalitesi devreye girer. Tohumluğu aldığın yerele temasa geçmenizde fayda olabilir.
    4. Tohumluk miseliniz iyi ise, bu sefer aşılama sonnrası hastalık ve zararlıların komposta bulaşması, bunların bulaşma zamanına ve çoğalma hızına bağlı kalarak, ürün oluşmasına zarar vermesi söz kounusu olabilir.
    5. Örtü toprağnın iyi olmayışı ve hastalıklardan iyi arındırılmamış olaması yine etken olabilir.
    6. Üretim odası klima koşullarını yeteri kadar iyi ayarlanmaması ve bilhassa sulama sırasında yapılıan yanlış uygulamalar.
    7. Birinci flaşta fazla ürün almak için süreyi uzatmak,mantarları fazla irileştirmek ve birinci flaşın hasadı sırasında ikinci flaşı meydana getirecek primordiumları zedelemek
    8. Yukarıda belirttiğimiz gibi hastalıklar ve özellikle mantari ve bakteriyel hastalıklar. Nematod ve toprak kurtları, sinek v.s etkenler.
    9. Bu sitedeki benim kitabımı veya diğer arkadaşlarımın yazdığı mantarcılık kitaplarını bir kere değil, her sıkıştığınızda tekrar tekrar okumak ve oradaki bilgilerle karşılaştırarak nerede yanlış yaptığınızı bulmak
    10. Eğer tam bir mantar yetiştirma bilgisine sahip değilseniz, yanınızda bu konuları bilen iyi bir teknisyen almak ve çalıştırmak

Daha buna benzer çok şeyler söylenebilir.
    Selam ve sevgiler

Comment

Working...
    X