fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sargı topragın tam üstüne cıkmıyor nedendir?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich sargı topragın tam üstüne cıkmıyor nedendir?

iyi günler topraklamadan sonra bir kaç sorum var hocam baskıyı yaptıktan sonra 2 veya 3 gün snra torbalara toprak dökme işlemini yapıyoruz. tırmıklama dönemine kadar gereken ilaç ları verdikten sonra 11-12 günleri arasında tırmıklama yapıyoruz yalnız sargı topragın üstüne tam cıkmıyor 2 santim falan altında oluyur nedendir?yani tırmıklamadan önce topragın üstü bembeya olmuyur kapkara bir sekilde duruyor. bilgilendirirseniz sevinirimm. şimididen cevabınız için teşekür ederimm.

Cevap: sargı topragın tam üstüne cıkmıyor nedendir?

Sayın yetiştiricimiz,
    Kompost içinde miseller iyice sardıktan sonra,
    1. kompostun üstünü düzeltip hafifçe bastırarak kompostu sıkıştırınız
    2.Sonra beklemeden(siz 2-3 gün bekliyorsunuz)kompost üstüne örtü toprağını seriniz ve gerekli işlemleri yapınız(sulama veilaçlama)
    3. Örtü toprağı içinde misellerin gelişmesini takip ediniz ve genelde misel gelişmesine göre 6-9. günlerde ve ortalama 7. günde tırmıklamayı yapınız (siz 11-12. günlerde yapıyorsunuz, bu dönemde miseller primordium safhasına , yani mantar başı vermek üzere dönüşümek geçmektedir. Siz tırmıklamayı geç yaptığınız için bu oluşumu bozuyorsunuz. bunun için mantarlar almanız gecikiyor veya manatar alamıyorsunuz)
    selam ve sevgiler.

Comment

TEŞEKÜRLER HOCAM BİLMEDİKLERİMİ BAZI ŞEYLERİ ÖGRENDİM

Comment

size haddim olmadan,bir tavsiyede bulunacağım. Mantar yetiştiriciliği bişlgi isteyen bir tarım koludur. Bunun için mantar konusunda değişik yazarlarca yazılmış bir çok kitap var. Ayrıca benim yazdığım kitap bu sitede yayınlanmış durumda. Eğer siteye girer okursanız. Sorduğunuz soruyu ve ilerde sormak zoruda kalacağınız bir çok soruyu bu kitapta bulacaksınız. Size tavsiyen tekrar ediyorum bu kunuda çok okumalısınız. Eğer mantarcılık yapmakmve ondan para kazanmak istiyorsanız. Selam ve sevgiler.

Comment

Working...
        X