fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Badem yetistıricılıgi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Badem yetistıricılıgi

degerlı arkadaslar && benım ELAZIG kovancılar && ilcesinde 25 donumluk susuz tarlam var buraya badem bahcesı kurmak ıstıyorum fakat daha once cıfcılıkle hıc ugrasmadim bura bana babam dan mıras kaldı amacım burayı gusel bır badem bahcesı yapmak ıstıyorum bana bu konuda yada badem yetıstırıcılıgı hakkında bılgı verımısınız
    !!!! sımdıden tesekur eder saygılarımı arz ederımm !!!!! ???

Cevap: badem yetistıricılıgi &&&&&&

yA DEGERLI ARKADASLAR BASKA YERDD,E KONU ACILMIODU KUSURA BAKMAYIN BURDA ACTIM BANA YARDIM EDRSENIZ SEVINIRIM

Comment

Sayın ashabi, buradaki linkte aynı başlığı açtınız. Klavyenizde "i" karakteri daha doğrusu Türkçe karakterler olmadığı savından yola çıkarak mesajınızı ve başlığınızı düzelttim. Okumayı başarırsanız Selami bey size ne yapmanız gerektiğini söyledi. O yolu izleyerek başarıya ulaşacaksınız.

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sayın eshabi, UZMANSEL - BAHCESELFORUMSEL servisimizde yetiştiricilik bölümü meyvecilik alt bölümünde badem kategorisi altına sorarsanız, Badem Hakkında Soru ve Cevaplar Ordu Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. M. Fikret BALTA tarafından kontrol edilmekte ve cevaplanmaktadır.

Bu devam eden sözlerimi genel bir duyuru olarak ta yazıyorum.

Lütfen sorularınızı detaylı bir şekilde ve yerinizi arazi genişliğinizi belirterek sorunuz. detaylı anlatınız ve çok genel sorular yerine özelleştirerek sorunuz. " bana badem yetiştiriciliğini anlatırmısınız" gibi bir soru fazla ciddiye alınmayacaktır çünkü badem bir mesajla anlatılmaz. ama "şöyle bir yer ve şöyle bir toprakta hangi çeşidi tavsiye edersiniz" gibi bir soru daha cevaplanmaya uygundur.
      Bademle ilgili uzmanımıza sorularınızı sorabilmek için linkten yeni konu açınız:Badem Hakkında Soru ve Cevaplar - BAHCESELFORUMSEL
      Saygılarımla

Comment

nevsehirliyim ve rakımımız 1000 bu bölgede 300 dekar arazim var ve badem yetiştiriciligi yapmak istiyorum bademimn erken çiçeklenme sebebiyel ilk baharda donla karşılaşma riski çok geç çicek açan veya bu bölgede ve bu rakımda hangi badem türleri olabilir bilgilendirirseniz çok sevinirim
        saygı ve sevgilerimle.
        mahmut özdemir

Comment

Sn. Mahmut Özdemir,
          Uzmanlar size cevap verecektir.
          Ben Ankara'da kendim için araştırdığım çeşitleri öneririm.
          Ana çeşit Picantili ve ferragnes tozlayıcı olarak ferradual ve yaltsinki.

Comment

çok teşekkur ederim dostum bilgilerinize çok ihtiyacım var.saygı ve sevgilerimle

Comment

Sn. Mahmut Özdemir,
              300 dönümün tamamınımı badem yapacaksınız ?

Comment

200 dönümü badem 100 dönümünüde ceviz düşünüyoruz ilginiz için şimdiden teşekkürler ederim

Comment

sevgili dostum ben bunları çekirdekten dikmek daha sonrada asılamak istiyorum maliyetinden dolayı bunların badem çekirdeklerini nereden bulabilirim bir bilginiz varsa yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Comment

Cevap: Badem yetistıricılıgi

Hayırlı olsun, bol kazançlar.
                    Elbette, araştırp size dönerim.
                    Çok büyük bir yatırım yapıyorsunuz. İyice araştırın, böyle yatırımlara devlet destekleride var.
                    Tekrar hayırlı olsun.

Comment

Cevap: Badem yetistıricılıgi

Sn Mahmut Özdemir:Hiç bir tek çekirdekli meyve aslını vermez.Vermesi istisnadır,bademde buna dahildir vede mutlaka aşı gerektirir.Ancak;Özellikle badem ve cevizde fidan satın alıp,yada kendiniz başka bir yerde fidan yetiştirmeniz halinde kazık kök kesileceğinden,çekirdekten yetişip,yerinde aşılanan daha çabuk meyve vermekte ve susuzluğa daha dayanıklı olmaktadır.Yerinden söküp,1 metre ileriye bile alsanız yerinden oyanatdığınız için en az 3 yada 4 yıl gerileyecektir.Başarılar dilerim.

Comment

Working...
                      X