fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz fidanı seçimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Ceviz fidanı seçimi

Balıkesir in sındırgı ilçesine ceviz fidanı ekmek istiyorum. Rakım 300 m.
    Ama şebin-bilecikmi ve ya pedro-çhandler mi ekeyim karar veremedim.
    Ayrıca ağaçların araları kaçar m olacak. Acaba yardımcı olurmusunuz?.

şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Ceviz fidanı seçimi

Karada Bey,
    Size en yakın olan İl veya İlçe tarım Md.lüklerine sorabilirsiniz. Sizin yörelerde yetişiyor olmasına özellikle dikkat ediniz. Tozlayıcı çeşitlerinide ihmal etmeyiniz. Fidan aralıkları 10x10 m. tavsiye ediliyor.
    Şimdiden başarılar,

Comment

Sn Karada
      balıkesir ikliminde vejetasyon süresi uzun olduğu için size şebin ve chandler tavsiye etmem. çünkü soğuklanma süreleri uzun ve çok geç çiçekleniyorlar. pedro en küçük taç yapan ağaçlardan biri olduğu ve kaman 1 ile iyi uyuştuğu için size pedro ve kaman 1 tavsiye ederim. 1 sıra kaman1 3-4sıra pedro ve tekrar kaman1 ile çok iyi bir tozlanma sağlayabilirsiniz. Maalesef türkiyede ceviz çeşit seçimi çok geç başladığı için ben size yabancı çeşitleri öneririm. özellikle pedro iklim olarak sizin oraya çok uygun. bursada yetiştirenler çok memnun olduklarını belirtiyorlar. Benim tarlam 950 rakımda, ilkbahar geç donlarına maruz kaldığı ve kuzeyi açık olduğu için chandler tercih ettim. tercih sizin.

Comment

Sn makurtuluş:bilginize teşekkürler,yazınızdan ceviz hakkında bilgili ve tecrübeli olduğunuza kanaat getiriyoruz.Bu tür bilgili ve tecrübeli insanlara ihtiyacımız var.Üstelik bilgi ve tecrübenizi bizimle paylaştığınız ayrıca bir erdem.Ancak pek çok ceviz çeşidi gördüm,hakiki kaman5 cevizinin üstüne ceviz'e denk gelemedim.yerli Ceviz çeşitleri içinde bir harika,yabancı cevizlere bir diyeceğim yok,çünkü belki olabilir.Zira kaman5,kabuğunun inceliği,lezzeti,hastalıklara dirençliliği,her yıl aynı ölçüde meyve vermesi,ağırlığı,iç oranı ve En önemlisi geç uyanması nedeniyle harka bir ceviz.Tabi burada kimseyi suçlamıyorum ama,bazı fidancı kardeşlerimiz bu deyip,ötekini veriyor.Size kolay gelsin başarılar diliyorum.

Comment

Yalova Altınıovada 50 dönüm çok yamaç bir arazim var buraya dozer sokum tesviye yapacağım tarlayı hazineden aldık hiç ekim yapılmamış bugüne kadar ,su sorunu yok toprak ve su tahlili yaptıracağım ancak çeşit konusunda kafam karıştı Hocam
          1.Chandler ve Maraş18 mi Kaman5 mi pedro mu tavsiye edersiniz ?
          2.devlet desteğinin 2009 da 120 tl/dekar olduğunu seneye de 90tl/ dekara düşeceğini duydum ne derece doğrudur?
          3.En hayati sorum budur Hocam herkes ceviz dikiyor 10 sene sonra halimiz nice olur fındıkçılar gibi yollara dökülmeyelim sonra .

Comment

her bölgeye ayrı cins ceviz fidanı ekilmesi gerekir.2009 yılı desteklemesi dekara 108 tl dir.ceviz çok çeşitli yerlerde kullanılıyor fiyatı zor düşer.20 senedir ceviz fidanı yetiştiriyoruz bandırmada 05357788107

Comment

Herkeze merhabalar. ben yeni üye oldum. Konular benide yakından ilgilendiriyor, benim be merak ettiğim çok bilgiler var bilenlrein yardımcı olacağını umuyorum.

Öncelikle ceviz olayı benzerlik göstersede pazar olarak fındıktan çok farklı ve çeşitli. Tomruğu, mevesi ve yaprağı fındık gibi değil. Yani değerini kolay kolay kaybetmez diye düşünüyorum.

Asıl sorum: Amasya / Gümüşhacıköy de 30 dekar yere ceviz fidanı dikerek kapama bahçe kurmayı planlıyorum. Köyümüz ORKÖY kapsamındadır. En avantajlı destek şartlarları ile en uzun vadeli ne şekilde yararlanabilirim. Aydınlatırsanız memnun olurum.

Comment

Fikirlerimi yazayım.
                İlk önce ceviz düşünülüyor ise minimum 30 dönüm yer lazımki anlamı olsun. Çünkü dikim aralıkları geniş.
                10 x 10 tavsiye ediliyor, hadi 7 x7 dikilsin yine çok yine çok. Çünkü diğer meyve üreticileri daha dar yerlere bodur ağaçlar dikiyorlar. Eğer tarlaya çok iyi bakarım. Köylüyüm, çiftçiyim diyorsanız çok daha güzel meyve ağaçları var.

Tomruğunu geçiniz efenim.. Oooo yıllar geçecek geçecek de tomruk olarak değer kazanacak.
                Destek anca fidan ları bedavaya getirmenizi sağlar bir de 4 -5 sene gelip bahçenizde napıyorsunuz incelerler. Öyle araya şunu da ekeyim diyemezsiniz.
                Yaprağı internette faydalı deniyor ama daha satabilen birisi varmı okumadım. Rastlamadım.

10 sene sonra fındıkçılar gibi olmaz. Sanmıyorum. Anca 10 sene sonra bu işte para umduğumuz gibi değilmiş diyip satanlar çoğalır da ceviz fiyatları yine aynı yerlerde dolaşır. Devlet 1 milyon fidan vermiş (Toprak Tv de seyrettim) hani nerde ürün ? Geçiniz efendim.

Ceviz yine yazayım zengin tembel işidir. 5.yılda biraz ucundan gösterir. 8.yılda haydi olacak inşallah dedirtir. Hangi köylü üretici 6-8 yıl dayanabilir cepten yemeye. Çok zor çok.

Ayrıca yörenizde ne dikliyor ise onu takip etmek daha iyidir. Cevizler olunca cevizlerinizi oradan almaya kim gelecek ? Siz mi götüreceksiniz ?

Comment

Sayın Secbul, yazdıklarınızın çoğuna katılıyorum. ceviz sabır işidir. Fakat diğer meyve türleri çok bakım isterş bu da zaman ister. Ben devlet memuruyum. Çok vakit ayıramam. Bu nedenden dolayı ceviz tercih etmekteyim. Önerilerinize açığım alternatif olarak başka tavsiyelerinizi beklerim. Teşekkür ederim.

Comment

Sn. Secbul, anlayabildiğim kadarıyla siz, geçen sene Çanakkale'de yapılan ceviz çalışma grubunda bol fotoğraflı bir sunum yapmıştınız, ayrıca ceviz soyma makinesinin de çalışmasını katılımcılara göstermiştiniz. doğru mu anlamışım acaba?

Comment

Üzgünüm ben değilim..
                      Saygılar...

Comment

YENİ KAYIT ARKADAŞLAR BENDE MEMURUM VE GURBETTEYİM O YÜZDEN FAZLA İLGİ İSTEMEYEN CEVİZ BAHÇESİ KURMAK İSTİYORUM BURDA ÇOK GÜZEL BİLGİLER VAR YÖNLENDİRİYOR BİLGİLENDİRİYOR ANCAK ELİMİN ALTINDA CEVİZ İLE İLGİLİ HERŞEYİ BULABİLECEĞİM BİR KİTAP ÖNERİRMİSİNİZ

Comment

yaşar akçanın kitabını tavsiye ederim. ceviz gen tr adresinde gerekli bilgileri bulablirsiniz
                          ayrıca selami bayrakın kitabını tavsiye ederim. onu da ceviz com tr adresinde bulabilirsiniz.

Comment

teşekkürler tavsiyelerin için

Comment

Eğer bu işe girecekseniz bence kitap alıp okumaktan ziyade önce bu işi yapanları ziyaret ederek bahçesini gezip bilgi alınız. Sonra kitapları okuyunuz. İnanın gidip gezmeniz ve yerinde görmeniz size hem zaman kazandıracak hem cesaretinizi artıracaktır.

Comment

Working...
                              X