Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ceviz fidaný seçimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Ceviz fidaný seçimi

Balýkesir in sýndýrgý ilçesine ceviz fidaný ekmek istiyorum. Rakým 300 m.
    Ama þebin-bilecikmi ve ya pedro-çhandler mi ekeyim karar veremedim.
    Ayrýca aðaçlarýn aralarý kaçar m olacak. Acaba yardýmcý olurmusunuz?.

þimdiden teþekkür ederim.
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Ceviz fidaný seçimi

Karada Bey,
    Size en yakýn olan Ýl veya Ýlçe tarým Md.lüklerine sorabilirsiniz. Sizin yörelerde yetiþiyor olmasýna özellikle dikkat ediniz. Tozlayýcý çeþitlerinide ihmal etmeyiniz. Fidan aralýklarý 10x10 m. tavsiye ediliyor.
    Þimdiden baþarýlar,

Comment

Sn Karada
      balýkesir ikliminde vejetasyon süresi uzun olduðu için size þebin ve chandler tavsiye etmem. çünkü soðuklanma süreleri uzun ve çok geç çiçekleniyorlar. pedro en küçük taç yapan aðaçlardan biri olduðu ve kaman 1 ile iyi uyuþtuðu için size pedro ve kaman 1 tavsiye ederim. 1 sýra kaman1 3-4sýra pedro ve tekrar kaman1 ile çok iyi bir tozlanma saðlayabilirsiniz. Maalesef türkiyede ceviz çeþit seçimi çok geç baþladýðý için ben size yabancý çeþitleri öneririm. özellikle pedro iklim olarak sizin oraya çok uygun. bursada yetiþtirenler çok memnun olduklarýný belirtiyorlar. Benim tarlam 950 rakýmda, ilkbahar geç donlarýna maruz kaldýðý ve kuzeyi açýk olduðu için chandler tercih ettim. tercih sizin.

Comment

Sn makurtuluþ:bilginize teþekkürler,yazýnýzdan ceviz hakkýnda bilgili ve tecrübeli olduðunuza kanaat getiriyoruz.Bu tür bilgili ve tecrübeli insanlara ihtiyacýmýz var.Üstelik bilgi ve tecrübenizi bizimle paylaþtýðýnýz ayrýca bir erdem.Ancak pek çok ceviz çeþidi gördüm,hakiki kaman5 cevizinin üstüne ceviz'e denk gelemedim.yerli Ceviz çeþitleri içinde bir harika,yabancý cevizlere bir diyeceðim yok,çünkü belki olabilir.Zira kaman5,kabuðunun inceliði,lezzeti,hastalýklara dirençliliði,her yýl ayný ölçüde meyve vermesi,aðýrlýðý,iç oraný ve En önemlisi geç uyanmasý nedeniyle harka bir ceviz.Tabi burada kimseyi suçlamýyorum ama,bazý fidancý kardeþlerimiz bu deyip,ötekini veriyor.Size kolay gelsin baþarýlar diliyorum.

Comment

Yalova Altýnýovada 50 dönüm çok yamaç bir arazim var buraya dozer sokum tesviye yapacaðým tarlayý hazineden aldýk hiç ekim yapýlmamýþ bugüne kadar ,su sorunu yok toprak ve su tahlili yaptýracaðým ancak çeþit konusunda kafam karýþtý Hocam
          1.Chandler ve Maraþ18 mi Kaman5 mi pedro mu tavsiye edersiniz ?
          2.devlet desteðinin 2009 da 120 tl/dekar olduðunu seneye de 90tl/ dekara düþeceðini duydum ne derece doðrudur?
          3.En hayati sorum budur Hocam herkes ceviz dikiyor 10 sene sonra halimiz nice olur fýndýkçýlar gibi yollara dökülmeyelim sonra .

Comment

her bölgeye ayrý cins ceviz fidaný ekilmesi gerekir.2009 yýlý desteklemesi dekara 108 tl dir.ceviz çok çeþitli yerlerde kullanýlýyor fiyatý zor düþer.20 senedir ceviz fidaný yetiþtiriyoruz bandýrmada 05357788107

Comment

Herkeze merhabalar. ben yeni üye oldum. Konular benide yakýndan ilgilendiriyor, benim be merak ettiðim çok bilgiler var bilenlrein yardýmcý olacaðýný umuyorum.

Öncelikle ceviz olayý benzerlik göstersede pazar olarak fýndýktan çok farklý ve çeþitli. Tomruðu, mevesi ve yapraðý fýndýk gibi deðil. Yani deðerini kolay kolay kaybetmez diye düþünüyorum.

Asýl sorum: Amasya / Gümüþhacýköy de 30 dekar yere ceviz fidaný dikerek kapama bahçe kurmayý planlýyorum. Köyümüz ORKÖY kapsamýndadýr. En avantajlý destek þartlarlarý ile en uzun vadeli ne þekilde yararlanabilirim. Aydýnlatýrsanýz memnun olurum.

Comment

Fikirlerimi yazayým.
                Ýlk önce ceviz düþünülüyor ise minimum 30 dönüm yer lazýmki anlamý olsun. Çünkü dikim aralýklarý geniþ.
                10 x 10 tavsiye ediliyor, hadi 7 x7 dikilsin yine çok yine çok. Çünkü diðer meyve üreticileri daha dar yerlere bodur aðaçlar dikiyorlar. Eðer tarlaya çok iyi bakarým. Köylüyüm, çiftçiyim diyorsanýz çok daha güzel meyve aðaçlarý var.

Tomruðunu geçiniz efenim.. Oooo yýllar geçecek geçecek de tomruk olarak deðer kazanacak.
                Destek anca fidan larý bedavaya getirmenizi saðlar bir de 4 -5 sene gelip bahçenizde napýyorsunuz incelerler. Öyle araya þunu da ekeyim diyemezsiniz.
                Yapraðý internette faydalý deniyor ama daha satabilen birisi varmý okumadým. Rastlamadým.

10 sene sonra fýndýkçýlar gibi olmaz. Sanmýyorum. Anca 10 sene sonra bu iþte para umduðumuz gibi deðilmiþ diyip satanlar çoðalýr da ceviz fiyatlarý yine ayný yerlerde dolaþýr. Devlet 1 milyon fidan vermiþ (Toprak Tv de seyrettim) hani nerde ürün ? Geçiniz efendim.

Ceviz yine yazayým zengin tembel iþidir. 5.yýlda biraz ucundan gösterir. 8.yýlda haydi olacak inþallah dedirtir. Hangi köylü üretici 6-8 yýl dayanabilir cepten yemeye. Çok zor çok.

Ayrýca yörenizde ne dikliyor ise onu takip etmek daha iyidir. Cevizler olunca cevizlerinizi oradan almaya kim gelecek ? Siz mi götüreceksiniz ?

Comment

Sayýn Secbul, yazdýklarýnýzýn çoðuna katýlýyorum. ceviz sabýr iþidir. Fakat diðer meyve türleri çok bakým isterþ bu da zaman ister. Ben devlet memuruyum. Çok vakit ayýramam. Bu nedenden dolayý ceviz tercih etmekteyim. Önerilerinize açýðým alternatif olarak baþka tavsiyelerinizi beklerim. Teþekkür ederim.

Comment

Sn. Secbul, anlayabildiðim kadarýyla siz, geçen sene Çanakkale'de yapýlan ceviz çalýþma grubunda bol fotoðraflý bir sunum yapmýþtýnýz, ayrýca ceviz soyma makinesinin de çalýþmasýný katýlýmcýlara göstermiþtiniz. doðru mu anlamýþým acaba?

Comment

Üzgünüm ben deðilim..
                      Saygýlar...

Comment

YENÝ KAYIT ARKADAÞLAR BENDE MEMURUM VE GURBETTEYÝM O YÜZDEN FAZLA ÝLGÝ ÝSTEMEYEN CEVÝZ BAHÇESÝ KURMAK ÝSTÝYORUM BURDA ÇOK GÜZEL BÝLGÝLER VAR YÖNLENDÝRÝYOR BÝLGÝLENDÝRÝYOR ANCAK ELÝMÝN ALTINDA CEVÝZ ÝLE ÝLGÝLÝ HERÞEYÝ BULABÝLECEÐÝM BÝR KÝTAP ÖNERÝRMÝSÝNÝZ

Comment

yaþar akçanýn kitabýný tavsiye ederim. ceviz gen tr adresinde gerekli bilgileri bulablirsiniz
                          ayrýca selami bayrakýn kitabýný tavsiye ederim. onu da ceviz com tr adresinde bulabilirsiniz.

Comment

teþekkürler tavsiyelerin için

Comment

Eðer bu iþe girecekseniz bence kitap alýp okumaktan ziyade önce bu iþi yapanlarý ziyaret ederek bahçesini gezip bilgi alýnýz. Sonra kitaplarý okuyunuz. Ýnanýn gidip gezmeniz ve yerinde görmeniz size hem zaman kazandýracak hem cesaretinizi artýracaktýr.

Comment

Working...
                              X