fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlkbahar erken soğukları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich İlkbahar erken soğukları

Merhaba arkadaşlar benim sorum özellikle bizim yörede( Sinop/ Boyabat ilçesi ) kayısı, badem ve erik ağaçları çok çabuk çiçek açıyor ve her sene olduğu gibi bu senede malesef çiçekler soğuktan yandı erik ağacım çiçek doluyken bu hafta baktım hepsi soğuktan yanmış Bu soruna ne gibi bir çözüm bulabilirim acaba bu ağaçların erken çiçiek açmasını engelleyecek veya çiçeklerin soğuktan zarar görmesini engelleyecek ne gibi yöntemler var tabiki bu yöntemlerin benim gibi bu işi hobi olarak yapan kişilere uygun olabilecek seviyede olması lazım ilginize şimdiden teşekkür ederim saygılarımla

Cevap: İlkbahar erken soğukları

Sn paşa 57:Kardeşlerimizin önerdiği bitkiyi soğuktan koruyucu maddeyi hiç denemedim.Ancak;Yukarıda bahsetdiğiniz meyve ağaçlarının türlerinden,ortama göre 7 ile 15 gün arasında geç çiçek açan çeşitler vardırOnları deneyiniz,ayrıca ağaç taç izdüşümlerine kış sonlarında yağan karlardan doldurulması,saman,yaprak gibi nesnelerle tütsü verilmesi 3 ile 5 derece arasında yarar sağlar ayrıca; önerilen koruyucu elemanlarıyla yüz yüze görüştüm ve bröşürleri elimde,aşırı soğuklarda yapılacak önlem bu zamana kadar gelişmiş ilaç gelştirilmedi.size en son sözüm"Nasipse gelir,Hintden, yemenden;Nasip değilse ne gelir elden".Deyip çalışacak,emek verecek ve tevekkül edeceğiz.dua edelim Rabbim rızkımızı artırsın. Bereketli yıllar dilerim.

Comment

Sn.tabiatçı teşekkür ederim verdiğiniz bilgilere dediğiniz gibi nasip herşey ben amatör olarak uğraşıyorum hafta sonları 2 günlük sürede. ben sadece bu tür ağaçların( Erik, Kayısı genelde sorun bu ağaçlarımda) geç çicek açıp soğuktan fazla etkilenmemesi için kullanılan ilaç olup olmadığını merak etmiştim. CEVAP VEREN tüm arkadaşların ilgisine teşekkür ederim

Comment

Budama zamanı ile oynayarak uyanmayı geciktirebilir ve dolayısı ile çiçeklenmeye teşvik edebilirsiniz.

Comment

Working...
        X