fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

deveci armudu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich deveci armudu

40-50 ağaç deveci armudum var.her sene haziran ayında ballanma oluyor.çevremizde meyve üreten olmadığı için yeterli bilgiye ulaşamıyorum.ballanmanın önüne geçebilmek için ne yapmalıyım.bu konuda yardımcı olmanızı bekliyorum.teşekkürederim..
    bulunduğum bölge balıkesir boğaz köy tel:0 533 6991826..

Cevap: deveci armudu

Ballanmadan kastınız, meyveler ve ağaç dalları üzerinde oluşan bir yapışkan sıvı akıntısı mı acaba?

Comment

ballanma önce yapraklarda daha sonra dal ve gövdeye yayılıyor.

Comment

Zaman kaybetmeden en yakın il yada ilçe müdürlüğüne gidip, reçete yazdırmanızı tavsiye ederim. Armut Psyllidi olabileceğini düşünüyorum. Akıntı başlamış olan yaprakların altındaki ana damar çevresini ve dala birleşme yerini inceleyin. Buralara yapışmış durumdaki böcekleri görebilirsiniz.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Zaman kaybetmeden en yakın il yada ilçe müdürlüğüne gidip, reçete yazdırmanızı tavsiye ederim. Armut Psyllidi olabileceğini düşünüyorum. Akıntı başlamış olan yaprakların altındaki ana damar çevresini ve dala birleşme yerini inceleyin. Buralara yapışmış durumdaki böcekleri görebilirsiniz.
          Teşhis muhtemelen doğru.
          Zaman kaybettmeden Sayın Selsarac'ın dedikleri yapmanızı tavsiye ederim.
          Yapışkan akıntının teknik adı ise fumajin.

Comment

Working...
          X