fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fe sülfat uygulanış şekli hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• fe sülfat uygulanış şekli hakkında

şeftali ağaçlarında hem damlamadan olsun hemde yapraktan en iyi fe noksanlığına karşı gübre uygulanış şekli hakkında yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Cevap: fe sülfat uygulanış şekli hakkında

Direkt demir sülfat tavsiye ederim şahsen.
    Hem ph yı düşürür hem de yüksek oranda demir içerir.

Comment

bazı duyumlarıma göre demir sülfatın çözünmesi yavaş olduğu için bu dönemde şelatlı fe önerdiler.bende şaşırdım ne cevap vericeğimi çitfçiye

Comment

sülfatlı gübrelerin hep geç alındığı, nitratlıların ise daha çabuk alındığı söylenir.
        Ama ben bunu göz ardı ederk devamlı sülfatlı gübreler kullandırır ve iyi netice alırım.
        Size de tavsiye ederim.

Şunu daunutmayın şelatlanmış etiketli sıvı demir içeren yaprak gübreleri, demir sülfatın suda eritilmesi ile elde edilmektedir.

Comment

yardımlarınız için çok tşk ederim son bir sorum daha olucak)) peki ben bu fe sülfatı 25 çuvallarda olanı damlamayla nasıl verdiriyim ağçlar 20 yaşında ağaç başı ne kardar verebilirim.

Comment

Aslında toprak analizi olsa daha iyi olurdu ama genel olarak 150-200 gr verilir.

Şu şekilde uygulayabilirsiniz.
            100 ağaç var diyelim.
            200 demir sülfat kullanacağız.
            sulamayı çalıştırırsınız 10 dk falan.
            sonra 60 Lt lik gübre tankına suda eritilmiş 10 lt demir sülfatlı suyu koyarsınız.
            bir 10 dk sonra da 10 kg daha eritip verdiğiniz gübrelemenizi yapmış olursunuz.

Bu bir öneri tabi.
            Vana kontrolüyle de gübreyeleyebilirsiniz.
            Saygılar.

Comment

Working...
            X