fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Japon eriği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Japon eriği

Bademe japon eriği aşıladım ve tut"tu benim öğrenmek istediğim bodur kalırmı niye bademe aşı yaptın derseniz sulama imkanım yok saygılarımla. mustafa

m4

Cevap: Japon eriği

Öncelikle kolay gelsin,başarılar dilerim.Belli bir müddet yersiniz vede bodur olmaz.Bodur meyvelerdeki özellik;anaçların yani tabanın bodur olmasıdır.Dolalayısıyla Badem üzerine aşılı olan Erik,kayısı,şeftali gibi tek çekirdekli bitkilerin anaçları bodur olmadığı müddetce,kendileride bodur olmazlar.başarılar dilerim.

Comment

Japon eriği iç anadolu bölgesi iklimine uygunmudur

Comment

Muhterem Kardeşim: Olur ama...randımanlı olmazzz..

Comment

ben Düzcede dikmeyi düşünüyorum iklim ve verimlilik açısından nasıl olur bilgisi olan var mı ?

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Öncelikle kolay gelsin,başarılar dilerim.Belli bir müddet yersiniz vede bodur olmaz.Bodur meyvelerdeki özellik;anaçların yani tabanın bodur olmasıdır.Dolalayısıyla Badem üzerine aşılı olan Erik,kayısı,şeftali gibi tek çekirdekli bitkilerin anaçları bodur olmadığı müddetce,kendileride bodur olmazlar.başarılar dilerim.
            Gunaydin abi.Senin soyledigine kismi katilmiyorum abi. Eger budamalari bodur kalacak sekilde yapilirsa neden olmasinki?

Comment

Budama ile bodurlaştırma mantığı içerisinde yetiştiricilik ve danısmanlık yapıp bu fikirlerin arkasında duran kişilerin ısrarla dayatmalarına artık ne demek gerekiyor bilemiyorum.
              Sütten Çıkan Her Kaşık Aktır Önemli Olan Süte Girmeden Ak Olmaktır.

Comment

Eger bahçende bodurlastirilmis meyve agaci istiyorsan ,bunun anlami açktir.Kimsede kalkip o kisinin istedigi sekli red edemz degilmi? Bu mantikla bakmakta yarar vardir sanirim.Aksi bonsai turlerine karsi olmus oluruz.Ancak ormanlarda yada arazimizin yeterli oldugu alanlarda ozgurce birakilmasindan yanayim.

Comment

biz ağaçları budarken her zaman yukarı giden orta dalları keseriz ki ağaç yukarı deyil yanlara açılsın ve yanlarıda fazla uzatamayacağımız için ağaçlar ister istemez bodurlaşıyo ama güzel oluyo

Comment

ağaç dikerken aşı noktası topragın 10 cm yukarısında kalsın diyoruz çünki alttaki anaç toprakta olsun üstteki çeşittir toprağa deyip köklenirse anaç özelliğini kaybeder devre dışı kalır bodur özelliği biter..
                    ne olur sadece ağaç bol sürgün verir çok çiçek açar verime yatma üç dört yıl gecikir..boyca gelişme durmaz bodurlaştırıyorum diye kesersin kestiğin yeri tamamlamak için ağaç büyümek ister uç sürgünler tetiklenir..nodyum araları uzar meyve gözü oluşturma oranı düşer bol çiçekli hiç meyvesiz
                    ağaçlar elde edersin..................yani bodurlaşmayı saglayan anaçtır budama değil....

ikinci bilgi.....

şimdi ben sana desem bir çukur aç bu çukura beş tane erik fdanı dik desem dikmezsin ...
                    ne yaparsın 3....4....metre arayla beş çukur açarsın değilmi...

bir fidanın ortasındaki lider dalı kesersen geriye birbiriyle yarısan beş dal kalır buda ayni cukura bes fidan dikmek gibidir..bu yöntem gobledir ve sadece şeftalide uygulanır ondada tek yıllık sürgunlerin tamamını almak sartı ile........

Comment

Merhaba
                      Manisa'nın Kula ilçesinde Japon eriği yetiştiriciliği yapmak istiyorum.Rakım 720 ve çeşit olarak Angeleno düşünüyorum.Sizce Kula ilçesi Japon Eriği yetiştiricliğe uygun mudur?
                      Kolay gelsin

Comment

selam japon eriği ilçenizde dikimi yapıldı yaprak tarım ve alibey çiftliği alaşehir yolu üzerinde .... erik her bölgede yetiştirilebilir ... bir meyveden para kazanacaksan ya erkenci yada geççi meyve yapılmalı ben olsam armut dikmeye çalışırdım bir halde eriği satmak için on toptancıya sorarsın ama armutta on kişi ayagına gelir....eğer erik dikmek istersen adına göre sorma sana ellerinde ne varsa onu satarlar yani bir fidanın veya eriğin ancelino veya ferier trioje olduğunu fidandan anlayamazzsın..beyaz etli iri çekirdeği küçük olan eriği dikmelisin.........ancelinonuun meyvesinin alt ucunda memesi vardır...erik dikimden itibaren uygun şekilde uç alarak şekil verilmeli ve bu işin yetiştiriciye öğretilmesi lazım aksi halde erikler de yukarı sert giden çok sayıda lider oluşur
                        ve ağacı kaybedersin düzelmez özellikle eskiden budama yapanlara veya hakikaten japon klon anaçlarını tanımayan kişilere danışma bile ...birde ne sorarsan sor her şeyi bilenlere danışma face bookta ekle beni yuksel erdogan yaz ( noktalar yok )

Comment

bu konuda nedemek istediyinizi anlamadım

Comment

Working...
                          X