fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

saksılı meyve fidanındA BUDAMA

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich saksılı meyve fidanındA BUDAMA

geçen yıl saksılı meyve fidanı çeşitlerinden alıp diktim bu yıl budama yapacakmıyım

Cevap: saksılı meyve fidanındA BUDAMA

evet mutlaka ama .......ne fidanı olduğunu yazman lazım

Comment

kiraz elme armut nar dut erik + gübre olarak ne tür bir gübre vermem lazım fidanlar karadeniz bölgesinde dikilidir

Comment

Şekil budamasını mutlaka yapmanız lazım

Comment

nar: dipten gelen varsa çıkar topraktan iki veya üç dal bırak gerisini temizle...bu her üc daldanda dışa doğru bakan birer yan dal bırak diğer kalanları ne var ne yok temizle..

digerleri için sol elininle göğüs hizanda agacın ortasından yukarı doğru çıkan dalı tut..........
          elindeki dal liderdir...sağ elinle bel hizanda ağacı tut tut tuğun yerin 15cm aşağısı ile yukarısı arasında kalan yerlerden farklı yönlere bakan enfazla beş dal seç dallar yıldızın uçları gibi dağılsın...
          bu dallar senin yan dalların uzadıkca uc noktaları birbirinden uzaklaşır bunlar ana gövde gibi hiç kesilmeden yıllarca duracak dallardır...yandalları uclarından kısalt..lider ile dar acı yapıyorsa ip bağlayarak kenara doğru aç.. şimdi bıraktığın yan dalların en üstünde ki daldan 50 cm yukarıdan
          lider dal üzerinde bir göz sec ve lideri göz üstünden kes.......

Comment

Bana göre Nar'ıda tek gövde yani ana dal üzreine çatı oluşturması daha sağlıklı bir budama olur.

Comment

nar küçük yapraklı olduğundan çalı formunda bir görünümde bile yeterli güneş alıyor ..birde hasadı eylül ekim gibi olduğundan sıcak yaz günlerinde meyvelerin direk güneş almaması lazım ..alyanak ve kabuk güneş yanıgı sorun oluyor ....nar soğuk hahava deposunda uzun süre tutulabiliyor güneşte kalan narların depo ömrü kısa oluyor ben narda kapalı sistemin daha verimli olduğunu gözlemledim
              dalyan ,ortaca ,tarsus ve çıralıdaki yeni kurulan bahçeler uzaktan şeftali bahçesine benziyor.. tek dal bırakıp üst tacıda açmak olabilir ...ama 800 gram gelen narlar var artık ...kaliteli meyveyide ana dallar üzerinde aldığımızı düşünürsek ana dalı fazla bırakmak daha doğru olur diye düşünüyorum
              aslında arkadaşımızın bir iki narı var sanıyorum fazla detay yaptık ubeyd bey ...bu bilgiler uzman kapama bahçeleri için hayati konular...yazılarınızı ve özverinizi çok beğeniyorum..tanışsak ne güzel olur büyük kapama bahçelere danışmanlık yapmak ve yeni mezun mühendis arkadaşlara uygulama eğitimi veren bir yapı oluşturmak gibi bir teklif geldi uzman yetiştirici egitimi verilecek..bu konuda görüşelim.....

Comment

Working...
              X