fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

şeftalide kabuklu bit

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich şeftalide kabuklu bit

şeftali agaclarımda beyaz bir kabuklu bit türedi kökden başladı agacların her yerini sardı ne yapmalı ve ne kullanmalıyım şimdiden teşekkürler bu bit elimi sürünce bir kısmı elime cıkıyor, ubeyd bey iyi tarif edemedim şimdi resimlerini koyuyorum daha iyi bilgi veresiniz diye şimdiden teşekkürler

Cevap: şeftalide kabuklu bit

Şeftalinizdeki Zaralının zarar şeklini tam anlatmamışsınız. Ancak şeftalinizde ki bu Zaralı “ Şeftali virgül kabuklu biti” ne benziyor. 1.25 mm boyunda beyaz veya acık kahverenginde ağaçların kök hariç her yerinde bulunur. Bitki özsuyunu emerek beslenir. Meyve üzerinde nokta şeklinde lekeler yapar.Çok yoğun olduğunda ağaçlar kurur.Buna karşı Ağaçların uyku döneminde tomurcuklar patlamadan 20 gün önce kışlık ilaçlardan birini kullanmalısınız.2 hafta sonra hareketlilik görülürse ikinci bir ilaçlama daha yapabilirsiniz.Bunun için Azinphos methyl %25 kullanabilirsiniz.

Comment

Cevap: şeftalide kabuklu bit

ubeyd bey konuyu iyi izah edemedim ama resimlerini yükledim şimdi bana neyi tavsiye edersiniz hangi ilacı şimdiden teşekkürler

Comment

Working...
      X