fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MEYVECİLİK

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• MEYVECİLİK

Merhabalar.Ben selçuk üniversitesi ziraat fakültesi bahçe bitkileri bölümünde öğrenciyim.Hocamızın sorduğu soruya tam bir cevap bulamadım.Soru şöyle:

5 yaşındaki bir meyve bahçesinde ağaçlar kuruyor.Her türlü bakımı iyi,hiç bir hastalığı yok,toprak altı zararlısı yok,toprağın durumu uygun,drenaj problemi yok...İlk aşamada aklımıza gelen her türlü cevabı verdik.Fakat hocamız farklı bir neden bulmamızı istedi.Sizce başka hangi nedenler olabilir?

Bana yardımcı olursanız sevinirim...

ÖMER REMZİ OKUR

Cevap: MEYVECİLİK

Yaşanmış bir olay;

Çanakkale taraflarında geçmiş yıllarda orman sahasına çam fidanları dikiliyor. Aradan 4-5 yıl kadar geçiyor, yapılan gözlemlerde dikilen fidanların iyi durumda oldukları ve iyi geliştikleri görülürken bir bölüm fidanların gelişmediği ve öylece kaldığı saptanıyor.

Nedeni araştırmak için birkaç fidan toprağı ile birlikte çıkarılıyor. Nedeni hemen anlaşılıyor. Bu fidanları diken orman işçisi veya işçileri naylon torbasından çıkarmadan öylece naylon tüpü ile dikmişler...

Comment

İklim faktörünü bahsetmemişsiniz.

Comment

kesinlikle tabiatcıya katılıyorum iklim faktörü cok onemli fidanın 5 yasına gelene kadar hava şartları sağlıklı gıdebılır kı ozellıkle kıs ayı daha ılıman gecmıs olabılır fakat 5.senesınde ozellıkle mart ayının ortalarında yanı agac uyanmaya baslayıp dallara su yurumeye basladığı zaman ıkı gece ust uste don yaptımı agaçları kurutma rıskı cok yuksek.

Comment

Working...
        X