fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kabuklu bit san-jose

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich kabuklu bit san-jose

köylü her yıl bu bitin ilacını bu mevsimde yapar. sarı ilaç diyorlar. ilacın ağaçlara zararlı olduğunu duymuştum. ziraat mühendisi bu bit yoksa boşa ilaç yapma dedi. yakında bordo bulamacı yapacağım. hazırını yap diyor, kireç tutsun diyedir, kirece gerek yok diyor. labin firmasının bi ürününü öneriyor. sonbaharda yapamadım. şimdi % 1 lik mi 2 lik mi yapmalıyım ? kiraz fidanları ağırlıkta,380 fidan var , 5-8 yıllıklar. arada ayva elma armut kayısı şeftali var ama sayısı çok az. bu iki ilaç için bilginize ihtiyacım var.

Cevap: kabuklu bit san-jose

ayrıca bir çok ağaçta kedi balı dediğimiz şeyden var. bazısının dalının dibinde çorba bulamacı gibi olmuş. bordo bulamacının az gelmesinden kaynaklandığı doğru mu yani bir çeşit mantar mı oluyor ?

Comment

Cevap: kabuklu bit san-jose

Ben bir uzman değilim, bu kabuklu bitler benim de bir zaman sorunum olmuştu. Ben sadece bordo bulamacı uyguladım ve aynı yıl bu dertten kurtuldum...

Bordo bulamacı yanlış zamanda ve aşırı miktarda uygulanırsa zararlara yol açabilir. Bu ayda %1'lik uygulama yapman uygun olur. Çünkü bu ilaç aynı zamanda tomurcuk ve çiçeklenmeyi geciktirir şeklinde kayıtlarda bilgiler var.

Bizim buralarda iklimler değişti sayılır, neredeyse bahar geldi gibi... Mart ayı geç olabilir ve erken tomurcuklanma olursa %2'lik oran fazla gelip tomurcukları yakabilir düşüncesindeyim.

Comment

Working...
      X