Saksıdaki karadut fidanlarımda koşnil bulunmaktadır.Dığer ağaçlarıma da bulaşır korkusu ile bağıma dikemiyorum.Dut fidanlarımı nasıl bu zararlıdan kurtarabilirim?Bağıma diktiğimde diğer ağaçlarımı ne şekilde korumalıyım?Yardımcı olursanız sevinirim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Dut Koşnili
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
-
Cevap: Dut Koşnili
Dutlar yaprağını döktü, koşnil beyaz genellikle gövdenin toprağa yakın kısımlarında ve dal çatallarında ve uç kısımlarında koloniler halinde bulunuyor.bir ziraat ilacı satan arkadaş bir ilaç var fakat yasaklandığı için veremem dedi.mesaj gönderdikten sonra sitede gezinirken bir üye arkadaşımızın kabuklu bitler için bordo bulamacını tavsiye ettiğini gördüm . elimde ROBUST adlı ilaç var bir sefer yaptım pek bir gerileme göremedim siz neyi ve nasıl bir uygulamayı önerirsiniz?Dutlar halk tabiriyle yediveren denilen kara dut,geçen sene üç yaşında iki sefer meyve verdi.tadı ekşi değil tadlı ithal türlerden olsa gerek,ilginiz için teşekkür eder saygılar sunarım.
Comment
-
Cevap: Dut Koşnili
Sn Harabbağ:Bordo bulamacının Koşnile zararı olmaz.ağaçlar kısa ise elinize bir eldiven giyip bir bez alınız.Daha sonra 1/4 oranında hazırladığınız çamaşır sodalı suyuna batırıp,koşnille kaplı olan bölgeyi temizleyiniz.Erken ilkbahardada petrol yağı,yani halk arasında sarı ilaçla ilaçlayınız.sorun halolacaktır,Eğer;tekrarlarsa bana özel mesaj atmanız halinde size önerceğimiz başkaca tavsiyeler olacaktır.Sağlıcakla kalınız...
Comment

Comment