fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sizin Önerileriniz Nedir ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Sizin Önerileriniz Nedir ?

Arkadaşlar Merhaba.ben 15 dönümlük bir tarlam var ve ek iş olarak meyvecilik yapmak istiyorum.Aklımda Armut ve elma var.Sizden tavsiye bekleyerek bu işe girmek istiyorum.orta karadenizde yasıyorum.yazlar sıcak kışlar soguk ve karlı.

Merhaba,hoş geldiniz.
    Neden olmasın,azmin elinden ne kurtulmuş.15 dönüm arazi teknik ziraat yapılırsa küçümsenmeyecek bir alan.Ama meyve çeşit seçiminde acele etmeyin.Üretimini düşündüğünüz ürünün arz talep dengesini,maliyet ve karlılık oranlarını iyi araştırmalısınız.Bu konuda bağlı bulunduğunuz ilçe tarım müdürlüğünden destek alabilirsiniz.

Bizlerde takıldığınız konularda memnuniyetle yardımcı olmak isteriz.

Comment

Kardeşim cok saol düşüncen için.Hiç bir yere sormadm burayı gordum ve düşüncelerinizi almak istedim.Yani düşüncem ek iş olarak bunu yapmak.sizin önerebileceginiz bişey varmı bu konuda şunu şunu şöyle yapabilirsiniz gibi ?

Comment

Değişk bir düşünce ama Kuşburnu dik.Dediğin iklime en uygun ve pazar sıkıntısı da yok.

Comment

ArslanYildiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Kardeşim cok saol düşüncen için.Hiç bir yere sormadm burayı gordum ve düşüncelerinizi almak istedim.Yani düşüncem ek iş olarak bunu yapmak.sizin önerebileceginiz bişey varmı bu konuda şunu şunu şöyle yapabilirsiniz gibi ?
          Tarlanın tapusu üzerinizemi?
          Ayırdığınız para ne kadar?
          Araziniz düzmü,eğimlimi,eğimliyse hangi yöne ve % kaç eğimli?
          Toprağınızın cinsi nedir?
          Sulamada sıkıntınız varmı?
          Ürününüzü değerlendirebileceğiniz en yakın pazar kaç km?

Comment

Kivi ve mavi yemiş konusunda araştırma yapmalısınız. Ben olsam Kesinlikle Bahçemin Bir Bölümünü bunlara Ayırırdım.

Comment

Kerem-01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Tarlanın tapusu üzerinizemi?
              Ayırdığınız para ne kadar?
              Araziniz düzmü,eğimlimi,eğimliyse hangi yöne ve % kaç eğimli?
              Toprağınızın cinsi nedir?
              Sulamada sıkıntınız varmı?
              Ürününüzü değerlendirebileceğiniz en yakın pazar kaç km?
              ilk olarak 5-6 dönümlük tarlaya ekmek istiyorum düz arazı ve sulama skıntısı yok.
              pazar araziye 10 km uzaklıkta.pazaramı yoksa dışarıda alıcısıyamı düşünmedim.
              para skıntısı yok.
              fazla emek istemeyen iş olsun istiyorum kazancıda normal.cünkü bu işi seviyorum boş zamanlarda orada olmak istiyorum ek iş olarak.

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Kivi ve mavi yemiş konusunda araştırma yapmalısınız. Ben olsam Kesinlikle Bahçemin Bir Bölümünü bunlara Ayırırdım.
                şuan kivi inceliyorum.kivi soğuk karşı hassas bi meyve aşacı oldugunu ogrendım
                Last edited by ArslanYildiz; 19.11.12, 16:11.

Comment

Başarılar dilerim, bazı öneriler olmuş. Araziniz kışın çok soğuk ve don oluyorsa ona göre meyve seçin. Ceviz ve ayva gibi de olabilir.

Comment

Working...
                  X