armut ağacı henüz iki yıllık ve eklentide ki yaprak gibi bütün yaprakları ne yapmalıyım üç yıldır baheyle uğraşıyorum acemiyim bilgi istiyorum yardım ederseniz sevinirim teşekkürler
Elma, armut ve ayva başta olmak üzere diğer yumuşak çekirdekli meyve ağaçlarında görülür. Hastalığın en tipik işareti nemli havalarda hastalıklı kısımda krem rengi sütümsü bir akıntı oluşmasıdır. Çiçek ya da çiçek demetleri hastalandığında önce solar, büzüşür, kahverengileşir, zamanla siyahlaşarak ateşte yanmış gibi bir görünüm alır. Taze sürgünler hastalandığında ise siyahlaşır ve uç kısımları geriye doğru kıvrılır. Bu belirti “Çoban değneği” olarak adlandırılır. Dal ve gövdede başlangıçta kırmızımsı- kahverengi olan hastalıkla bulaşık kısımlardaki dokular içeriye doğru çöker. Böyle belirti gösteren yerlerde kabuk bir bıçakla kaldırıldığında kabuk dokusunun kahverengi bir renk aldığı görülür.
Sayın Ubeyd, ateş yanıklığı ağacı süründürmez öldürür. Bu hastalık ağacı süründürüyor gibi.... öldürmüyor yani... Ateş yanıklığında ciddi bir hastalığın görüntüsü olur ağaç üzerinde. Bence bu pas hastalığıdır. Yapraklarda da pas izleri görülüyor zaten.
Comment