fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

nar yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• nar yetiştiriciliği

bursa çevresinde nar yetiştiriciliği için uygun alanlar nereleri olabilir bu konuda yönlendirici bilgi edinmek istiyorum

Cevap: nar yetiştiriciliği

Sayın selma gürsoy forumumuza hoş geldiniz,

Bursa'nın her yerinde nar yetiştirebilirsiniz. Yeterki taban suyu çok yüksek olmasın ve sulama sorunu olmasın. Bu konuda çalışmalarınız mı var acaba?

Comment

nar bahçelerimize damlama sulama sistemi döşeticez hangi damlama sistemini tavsiye edersiniz

Comment

Damlama sulama sistemi meyve ağaçlarında iki tarzda yapılıyor:

1-16 lık damlatıcısı olmayan damlama borularını sıra boyunca seriyorsunuz ve özel damlatıcı ayarlı nozüller veya damlatıcı katifleri fidanın öncesine ve sonrasına delerek yerleştiriyorsunuz ileriki yıllarda fidan büyyünce katiflerin sayısını artırabiliyorsunuz.

2-20 lik kangal boruyu veya 20 lik damlatıcı boruyu fidan sırasına doğru bir hat boyunca seriyorsunuz ve her fidanın dibine o 20 lik boruya bir "T" takılarak damlatıcısı olan damlama borusunu fidanın etrafına dolandırıyorsunuz. Bu yöntem nisbeten büyük ağaçları bulunan meyve bahçelerinde uygulanıyor.

Comment

teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için aranıza yeni katıldım.selamlar

Comment

Cevabınız için teşekkür ederim. Ben Bursa da bunun için özellikle elverişli bölge adı, ekim ayları ve yetiştirme şartlarıda dahil herşeyi öğrenmek istiyorum. Sonbahara doğru bu projemi fiili olarak yapmaya başlamak istiyorum.

Comment

Biliyorsunuz Bursa'nıun heryerinde meyva ağacı yetişiyor. Burada sizin yerinizin önem kazanıyor. Dikimi yapacağınız bir yer var mıdır yoksa bir yer aarayıpta satın almak mı istiyorsunuz. Bu işe ayrıacağınız ekonomi ne kadardır, sizin mevki olarak düşündüğünüz yer nerelerdir. Gibi soruların cevabı lazım.

Comment

Kütahya da NAr ve Cennet Hurması yetiştirmek istiyoruz. bunun için aşılı ürün arıyoruz. Toprak analizleri ile bölgemizin uygun olup olmadığını öğrenmek istiyoruz.

Cevaplarsanız çok memnun oluruz.

Comment

Working...
                X