fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Deveci armudun da tahmini verim.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Deveci armudun da tahmini verim.

Son yıllarda oldukça iyi fiyat yapan ve ihrac edilebilen deveci armudu, bildiğim kadarıyla ayva anaçlarına aşılandığında daha bodur ağaçlar elde ediliyor ve sık dikilebiliyor ,verimi de yüksek bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşların beni aydınlatmasını rica ediyorum,bu sık dikim yapılan bahçeler verime ne zaman yatıyor ve yetşkin bahçelerde dikim aralığı ve verim nedir,ben dönüme 40 ağaç dikildiğinde verimin ağaç başı 300kg cıvarına çıktığını okudum,verim sık dikim uygulanırsa acaba ne olur ve deveci armudu sık dikime acaba uygunmudur,ayrıca bir sene verimin çok ,bir sene ise az olduğunu okudum,verim yılında 300kg veren ağaç ertesi sene ne kadar verir acaba,hiç vermediği olurmu ,veya yarısını mı veriyor,saygılarımla.

Cevap: Deveci armudun da tahmini verim.

slm sewgili dostum...deweci armudunun aywa anacı üzerine aslandıgında daha bodur olması ve werime erken yatması kısmen dogrudur ancak yabani anacı olan ahlatta daha fasla werim alabilecegini düsünüyorum...bir yıl üründe ort.300 dier yıl azalıs da dogru yani ortalama ancak zeytindeki alternans yani periyodisite gibi bi durum söz konusu diil...ii bakım sartlarında hemen hemen aynı ürün potansiyelini yakalayabilecegini düsünüyorum...bursa owasında meywecilik yapıorum yasısabiliris...saygılar

Comment

Son yıllarda oldukça iyi fiyat yapan ve ihrac edilebilen deveci armudu, bildiğim kadarıyla ayva anaçlarına aşılandığında daha bodur ağaçlar elde ediliyor ve sık dikilebiliyor ,verimi de yüksek bu konuda detaylı bilgisi olan arkadaşların beni aydınlatmasını rica ediyorum,bu sık dikim yapılan bahçeler verime ne zaman yatıyor ve yetşkin bahçelerde dikim aralığı ve verim nedir,ben dönüme 40 ağaç dikildiğinde verimin ağaç başı 300kg cıvarına çıktığını okudum,verim sık dikim uygulanırsa acaba ne olur ve deveci armudu sık dikime acaba uygunmudur,ayrıca bir sene verimin çok ,bir sene ise az olduğunu okudum,verim yılında 300kg veren ağaç ertesi sene ne kadar verir acaba,hiç vermediği olurmu ,veya yarısını mı veriyor,saygılarımla.
      öncelikle bodur meyvecilik yapacaksanız tercih edeceğiniz anaç farold 40 olmalı yarı bodur bir anaç olup 4,5 * 3 m aralıkla rahatça dikilebilir ortalama ağaç başına verim 50 kg olur ve dekardan her yıl 3500-3700 kg ürün elde edilir detaylı bilgi için [email protected]

Comment

Deveci armudu Mersin merkezde (rakım 100 m.) yetiştirilebilir mi? verim nasıl olur?

Comment

Bu başlık açıldıktan sonra Bursa'da bir üreticime sordum normal şartlarda bir ağaçtan 200 kg meyve alabildiklerini söyledi. Eğer ağacın üşüme isteğini karşılayacak düzeyde Mersin'de soğuk yaşanıyorsa yadfa bir armut ağacı Mersin'de meyve veriyorsa rahatlıkla yetiştirirsiniz.

Comment

Bende BURSA'dan aşı çeliklerini getirip bizim yöresel dikenli armutalara aşıladım.2. yılında meyveye yatdı.Bu yıl 3. yılı ağaç küçük olmasına rağmen verim iyi;Bu işin merkezi BURSA sitedeki BURSA'lı kardeşlerimiz yardımcı olsunlar,Çünkü orada bu işden hayli mesafe alınmış,ama onlarda ateş yanıklığından şikayetciler;Bana göre güzel bir meyve

Comment

sayın tabiatçı, siz bu uygulamayı Mersinde mi yaptınız?

Comment

öncelikle selamlar.benim sorum sekiz dönüm arazim var ve kuzeye bakıyor su sıkıntım yok eğim çok hafif ve tatlı su tutmayı engelleyecek yükseklik yaklaşık 200 metre ne zaman verime geçer ve bu bahçe benim karnımı doyururmu saygılarımla

Comment

denizli çivrilde yaşıyorum.22 dekar arazim var.killi ve humuslu topraktan oluşuyor arazi bende deveci armudu dikmek istiyorum.sizce iyi gelir alırmıyım.kaç yılda yetişir.

Comment

pear and olive(armut ve zeytin)

2009 yılı nisan ayında 1 dönüm arsa içerisine 40 adet deveci armudu ve aralarına 40 adet zeytin fidanı diktim.Yöremiz hatay ili hassa ilçesi ardıçlı beldesi mevkiinde olup yöremizde kaliteli zeytin üretimi olmakta.
                    Yalnız değil deveci armudu ,armudun bile yöremize uyum sağlaması hakkında bilgim yok.yöremizde hiç armut ağacı görmedim.Diktiğim armutlar eğer yöremize uyum sağlar kaliteli armutlar elde edebilirsem ;yöremizdeki çiftçiler için altarmatif bir ürün daha tercihleri arasında yer alacaktır.bende zaten her ihtimale karşı eğer armutlar uyum sağlamazsa ,armutları söküp zeytin ağaçlarını bırakacağım .yani zeytin şu aşmada B planı olarak yedekte duruyor. eğer armutlar uyum sağlarsa zeytinleri sökeceğim **** her ikiside kalabilir.bakalım zaman ne gösterecek?Deveci armudunu tozlayıcı olarak 40 deveci armuduna 8 adet williams cinsi armudu diktim.
                    deneme amaçlı örnek olarak diktiğim bu armutların ve zeytinlerin gelişimini takip etmek isteyen vatandaşlar aşama aşama ara ara youtubeye göndereceğim videolardan takip edebilirler.
                    Bahçemin video görüntülerini elimden geldiğince güncellemeye çalışacağım.
                    şimdilik video linkleri şunlar:

pear and olive armut ve zeytin part4 september(eylül)2009:
                    Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı

pear and olive armut ve zeytin part3 september(eylül)2009:

pear and olive armut ve zeytin part2 july (temmuz) 2009:

NOT:vermiş olduğum bilgiler ve yapmış olduğum çalışma amatörce olup Bilimsel bir çalışma değildir .Başkalarının bundan etkilenerek uğrayacağı zarardan mesul değilim.

Comment

degerli arkadaşlar herkese selam. deveci armudu konusunda bütün yazıları okudum ve fakat tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım. lütfen bu armudu yetiştiren ve bilgisine güvenen bir arkadaş bilgilerini paylasırsa sevinirim. uygun bölge. meyveye yatma süresi bir dönumden alınacak ürün miktarı bir dönüme ekilebilecek fidan sayısı anaçları konularında bilgi verirse sevinirim. şimdiden teşekkler
                      ömer faruk usta

Comment

Bursada 5 dönüm arazide meyve tarımcılığı yapmak istiyorum ancak hangi tür olması konusunda kararsızım şuan bu konuda bilgili ve tecrübeli değilim deveci armudu Bursada yetiştirilmeye uygunluk bakımından ve pazarı olma konusunda tercih edilebilir geliyor bana .Bursa da bu işi yapanlardan yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkür ederim

Comment

Working...
                        X