fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kiraz Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kiraz Yetiştiriciliği

Değerli dostlarım hepinize sevgi ve selamlarımı sunuyorum.
    öncelikle forumun ne şekilde kullanıldığını tam bilmiyorum. Onun için yeni başlık altında yazıyorum. Çünki benim sorumla ilgili konu başlığı bulamadım. Eğer yanşı bir şey yapmış isem forum editörleri başlığı silebilirler.

Soruma gelince Denizli / Çivril de kiraz ağaçlarım var iki hafta önce ağaçlarım kiraz ve çiçekleri ile doluydu. Bu hafta hem çiçekler kurumuş hemde olgunlaşmamış kirazlar kuruyup dökülmeye başlamış hatta kiraz ağaçlarının üst yapraklarında da sararma ve kurumaya yönelik bir belirtide görülmekte bunun sebebi ne olabilir. Önerdikleri bir şey var mı? bu konuda uzman arkadaşlardan cevap bekliyorum.

Cevap: Kiraz Yetiştiriciliği

agacınızda hastalık var diger form köşelerınde okumuştum

Comment

Sayın Dermanbey, bu şekilde birçok ihtimal sıralanır ve çözüme varamayız. Bir kaç ağacın özel meyve dal ve yaprak ayrıca genel görüntülerinden fotoğraf gönderebilirseniz, yardımcı olunabilir.

1- Kirazlar kendi ile tozlandığında meyve tutumu sıfırdır. Bu yüzden en az üç çeşitle bahçe kurulmalıdır. Ağaçlarınızın yanında başka kiraz ağaçları var mı?
      2- gövde kurdu ve zamklanma var mı?
      3- Gübre kullandınızmı, Bu yıl şimdiye kadar hangi ilaçlar atıldı ?

bu şekilde onlarca soru sorabilirim. ama fotoğraf olursa soru sayısı azalacaktır. Çözümü daha hızlı bulabiliriz.

Comment

sanırım çiçek döneminde don sebebiyle ağaçlarınız zarar görmüş gibi bunu irdeleyin lütfen

Comment

çok yağmur döllenmeyi engellemiş olabilir mi ? geçen yıl kirazlar çok iyiydi ama şimdi aynı yukarda anlatılan gibi. çok yağmur yağdı, ağaçlar çiçekten görünmüyordu. hep dökmüş.seneye arı kovanlarını koyacağım

Comment

sayın Baylar
            idris anacına japon cinsi erik aşısı yapılırmı selamlar

Comment

İdris anacına japon eriği tutar.Fakat,ilerde uyum problemi çıkar.Aşı noktasında tomaka oluşur.Bu bölgede zamklanma,bakteri oluşma vs.gibi sonuçlar oluşur.ilk 3-4 yıl bu sorunlar ortaya çıkmayabilir.idris anacına en iyi kiraz ve vişne uyum gösterir.Karar sizin lakin,tavsiye etmiyorum.Kolay gelsin,bereketli ürünler dileğimle...

Comment

Working...
              X