kiraz ağaçlarının bazılarında uç kısmında gelişme çok zayıf, yapraklar çok zayıf ve düz sarıdır.çaresi NEDİR?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kiraz Ağaçlarında ve Yapraklardaki sorun için yardım istiyorum
Collapse
X
-
Cevap: Kiraz Ağaçlarında ve Yapraklardaki sorun için yardım istiyorum
Sayın inyakası, Benim gördüğüm kadarıyla çinko noksanlığı kuvvetli ihtimaldir. Aşagıya bir alıntı yaparak konuyu açıklayalım.
Çinko noksanlığı : Ağaçlarda, küçük yapraklılık veya rozetleşme gözlenir. Belirtilere yeni gelişen kısımlarda rastlanır. Sürgünlerin boğum araları, sürgün ucuna doğru kısalır. Yapraklar, normal şeklini kaybederek, şiddetli kuraklığa maruz kalmış gibi kurur ve dökülür. Meyve tutumu etkilenir. Meyveler ufak kalır ve deforme olur(Şekil 48).

Şekil 48. Kiraz bahçelerinde görülen önemli fizyolojik hastalıklardan Çinko noksanlığının belirtisi
Bu noksanlığa, topraktaki çinko yetersizliği, aşırı fosfor neden olabilir. PH’sı yüksek ve kolay yıkanan hafif topraklarda sık rastlanır. Tedavi için, toprak ve yaprak analizleri yaptırılmalı, analiz sonuçlarına göre topraktan veya yapraktan, çinko içeren gübre uygulamaları yapılmalıdır. kaynak: tagem.gov.tr
yukarıda açıklandığı şekliyle ağaçlarınızı tekrar değerlendirin. Yaprak ve toprak analizi yaptırarak sorunu net bir şekilde anlayabilirsiniz.
Bir başka ihtimalde Aşırı dozda fosfatlı gübre mi kullandınız acaba?
Comment
-
Bahçeyi kurarken toprak tahlilinde FOSFOR miktarı çok fazlaydı 6 senedirde toprak tahlili yaptırmadı. fosfor fazlalılığına çara nedir? BİOLCHİM FİRMASININ RİZAMMINA,NİTRAZIMMA,FOLİMMİNA 3.5.55 gübreleri tavsiye ettiler ,kullandım. TÜM İLGİLİ VE BİLGİLİLERİN TAVSİYELERİNİ RİCA EDİYORUM.
Comment
-
Sayın inyakası;inyakası Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterBahçeyi kurarken toprak tahlilinde FOSFOR miktarı çok fazlaydı 6 senedirde toprak tahlili yaptırmadı. fosfor fazlalılığına çara nedir? BİOLCHİM FİRMASININ RİZAMMINA,NİTRAZIMMA,FOLİMMİNA 3.5.55 gübreleri tavsiye ettiler ,kullandım. TÜM İLGİLİ VE BİLGİLİLERİN TAVSİYELERİNİ RİCA EDİYORUM.
Kiraz bahçenizde B5A organik sıvı gübreyi kullanmanızı öneririm..Zira kirazlarınız topraktan gerekli olan iz elementleri alamadığı için yeterli beslenemiyor,B5A bu sorunu çözer...Saygılar...
Comment
-
Sayın inyakası, ağaaçlarınızın durumanda bir değişiklik olmadı mı? mesajları yeniden okudum ve fosfor fazlalığına bağlı olarak çinko noksanlığı üzerinde tekrar durmanızı ve çinko içeren yaprak gübreleri kullanmanızı tekrar değerlendirmenizi isteyeceğim. Selamlar
Comment
-
Toprak altı zararlılarının, kök bölgesine verdiği zarar dolayısı ile de, yapraklarda küçülme ve yoğunluğunda azalma görülmektedir. Besin takviyesi yanında, toprak altında manas gibi zararlıların olup olmadığı kontrol edilmeli, gerekirse toprak altı ilaçlaması yapılmalı diye düşünüyorum.
Comment
-
hepinizin ilgive alakanıza teşekkürler.Antalya daki BİOLCHİM ilaç fimasıyla temas hlindeyim. onların promasyon olarak verdikleri ilacları kullanıyorum.yukarıdaki resimlerde görünen bozuk yapraklar düzeldi ve surgün verdiler. yanlız bir ağaçın sarılığı gitti fakat süygünü olmadı. firma mühendisi yüksel bey ara sıra gelip kontrol ediyor.Eğer isterseniz kullandığım ilaçların listesini ve ağaçların son fotoğraflarını gönderirim. ilgilenen herkese saygı ve selamlar.yorumlarınızı bekliyorum.
Comment
-
Sayın inyakası, durumun iyiye gitmesine sevindim. Bu arada tabiki yapılan işlemleri ve kullanılan besin ve ilaçları merak ediyorum. Paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla.
Comment
-
selseraç kadaş kiraz bağçeme bahar ğübresi olarak ne önerirsiniz? ayrıca ğübrelemeyi şimdi değilde haziranda sulama yaparken damla sulama ile ğübreleme yapsam lurmu? tavsiyeleriniz nelerdir? hepinize hayırl sağlıklı günler dilerim.
Comment

Comment