merhabalar: Ceviz fidanı dikilirken yapmış olduğumuz bulamaca, kök kısmını daldırıp dikiyoruz.Bu Bulamaç 1 ölçek yanmamış taze inek mayısı,l ölçek killi toprak( bulamazsanız normal toprakda olabilir),2 ölçek su 'dan yapılıyor.İyice karıştırılıyor.Bu bulamacı; diğer fidanları, özellikle bodur elmayı dikerken tatbik etsek faydası ve zararı ne? teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
bulamaç
Collapse
X
-
Cevap: bulamaç
bu bulamacı ne amaçla kullandığınızı anlayamadım ancak bodur meyve fidanı dikiminde dikkat edilecek hususları yazıyorum
40 cm derinliğinde
40 cm çapında çukur açılır
fidanlar tüplü değil ise en az 12 saat suda kökleri suda bekletilir
fidan çukuruna dikim sırasında doldurulacak toprakla en az 1 kg organik gübre karıştırılır
fidanın aşı noktası toprak seviyesinden en az 10 cm yukarıda olmalıdır bu seviye oluşacak şekilde çukura toprak doldurulur ardından üzerine fidan yerleştirilir
bu noktada bir miktar toprak atıldıktan sonra
yavaş salınımlı Entec Basacote gübresinden 30 gr (COMPO) kök bölgesine serpilir ve toprak ile çukur doldurulur
oluşan yalağa en az 20 litre cansuyu verilir.
ancak nogall uygulaması yapılacak ise
fidanlar dikilmeden önce nogallı suya daldırılır ve bekletilmeden dikilir
dikim işlemi bitip fidanlar çalışmaya başladığında kök bölgesine sistemik bakırlı ilaçlar uygulanmasında fayda vardır.
-
fungusit uygulaması çok kullanılan yöntemlerden biridir. bu uygulamada yapılabilir kullanılabilecek etkili maddelerde captan, benomyl etkili maddeli ilaçlar olabilir.
ama asıl ve en önemli sorun agrobacterium olup bunun için mutlaka nogal uygulaması yapılmalıdır.
Comment
-
Sn Berksoy:tarifini yazmış olduğum bulamaç,uzun süre kökü dışarıda kalmış oaln ceviz fidanları için, dededen kalma bir yöntem ancak işe yarıyor.Ancak tek düşüncem mayıs içindeki bakteri oluşması.Onuda herhalde eski adamlar kille çözmüş olabilirlermi? Ayrıca bulamaca batırılmış fidanla, batılmamış fidan arasında gözle görülür fark oluyor.Bu benim gözlemlerimin neticesi ve ceviz için geçerli diğer fidanlarda uygulamadım.Bodur elma konusunda malesf tecrübem yok.Sadece bir kaç tane bahçemde; Grany smıth ve Fuji var.Şu an yerlerini hazırladım 10 kadar dikeceğim erkenci ve kışlık çeşitlerden önerileriniz neler? ayrıca arkadaşlardanda soran var.Temini ve ücreti nedir? Yöre Orta Anadolu, Rakım 978 Yer: KIRŞEHİR ilginize teşekkürler.
Comment
-
sizinki biraz hobi yada yemelik olarak dikim anladığım kadarıyla.
galaxy gala, bukaye gala, mondial gala
Fuji kiku 8, fuji toshiro
red chief, summer red çeşitlerini yapabilirsiniz. biz firma olarak geniş alanlarda bahçeler kurmak amacıyla organize olmuş bir firma olduğumuzdan bu şekilde hobi amaçlı satışlar yapmıyoruz ancak yukarıdaki çeşitleri tavsiye ederim. m111 yada m106 anaçlar üzerine (yarıbodur)
Comment
-
Sn Berksoy: Yerimiz az,ayrıca diğer meyve ağaçları mevcut.Ayrıca benim asıl ilgi alanım Arıcılık.Bu yıl gidemedim ama,kışları genelde bal arılarını MERSİN'e indiririm.Ayrıca ufak çaptada aşılı ceviz fidan üreticisiyim.Bizi oyalıyor,dediğiniz gibi yemelik.İlginize teşekkürler.Esen kalınız.
Comment
-
Sn Adventure ant:Öncelikle yöreniz neresi ve rakım kaç? ceviz konusunda KSÜ 'den hocamız Sn Sütyemez bu konuda cevap verecektir.Benim cevaplamam etik olmaz.Eğer bir kaç gün içinde cevaplayan olmazsa o zaman sizin adresinize ileti gönderirim veya özel mesajda olabilir.Başarılar dilerim.
Comment

Comment