fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

herkese merabalar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich herkese merabalar

bodur meyve işine merak saldım, ilce tarımdan devlet desteğiyle beşyüz fide aldım,şimdi bu konuda araştırma yapıyorum. bu siteyi gördüm. kayıt oldum inşallah eminim ki faydalı olacaktır.şimdii meyveleri güneşin yönüne dikmesek olurmu onu merak ediyorum.çünkü öyle dikimi yapsam tarlanını sulaması ve kullanımı daha da zor olacaktır,eşekkürler.

Cevap: herkese merabalar

Hüseyin bey mesleğini ve yeşil seven tarıma gönül verelerin bulunduğu bahcesele hoş geldiniz. Fidanları güneş yönüne dikim dediğinizden benim anladığım dikim sıralarından bahsediyorsunuz sanırım. Fidan dikimini güneş ışığını rahat alabileceği ışık yönüne dikey şekilde dikmeniz fidanların ışık alımını kolaylaştıracak. Bundan dolayı meyve olgunlaşması ve lezzet yönünden ışık almayana göre daha iyi olacaktır. Ayrıca ışık alan yerle mantarı hastalıklardan daha az zarar görmüş olacaktır.

Comment

evet dikim sıralarını kuzey güney istikametinde demek istedim. ancak o şekildi diktiğim zaman dikdörtgen şeklinde olan tarlayı enine kullanmış olacağım ki oda sulamda bana problem yaratacaktır.şimdi boyuna tarlayı kullansam ozaman sıralar doğu bati istikametinde olacaktır. bir karar veremedim. teşekkürler

Comment

hÜSEYİN BEY kuzey güney hattı dikimi hem güneşlenme yönünden önemli hemde hastalık ve zararlıların gelişimi yönünden önemli

hakim hava hareketi yönü kuzey güney doğrultusundadır
        bu hava akımı bahçemizin havalanmasında ve bu havalanma nedeniyle özellikle mantari hastalıkların gelişmesini önlemede önemli role sahiptir.

diğer istikamette dikim yaparsanız evet uzun yönü kullanıp daha rahat edebilirsiniz ancak bunu sonucunda mücadeleniz artacak güneşlenmeniz azalacaktır.
        ve bitkileriniz birbirine gölge yapacaktır.
        ama sormadığımız vermediğiniz cevap şu kaça kaç dikim yapacaksınız?
        500 fidanın türü yada çeşidi ne elmamı kiraz mı?
        sonra kaça kaç dikim yapacaksınız?
        bu bilgiler ışığında daha rahat bilgi verebiliriz
        bekliyorum

Comment

bodur elma fidanı dikmek istiyoruz. sıra araları 3 m. sıra üzeri 1,50 olacak şekilde dikmek istiyorum. fakat sizin dediğiniz dikme şeklini fazla da benimseyemedim. elma çeşitleri dört çeşit olsa gerek isimleri şu anda aklıma gelmiyor. çünkü daha fidanlar elimize ondokuzmayız ilçe tarımında geçmedi. bayramdan sonraya kalacak dediler. bizde onları bekliyoruz.bu arada araştırmalarım sürüyor. sizlere teşekkür ederiz.

Comment

kuracağınız bahçe bodur meyveciliğe net bir şekilde giriyor bu nedenle kuzey güney yönünde dikmenizde fayda var.
            özellikle ileride külleme, karaleke g,b, mantari hastalıklarla uğraşmak istemiyorsanız.
            ama karar sizin yeri göremediğim için net cevap veremiyorum alan küçük olduğu için ilaçlamaları dikkatli yaparsanız ve güneşin ağacın kuzeye bakan kısımlarındaki meyvelerin renklenmesini etkileyeceğinide düşünerek siz karar verin.

sulama sistemini damlama sulama olarak kuracaksanız sulama sorun olmayacaktır. bodur meyvecilikte de zaten sulamayı damlama yapmanızda büyük fayda var.
            yinede 3-5 dekarlık bir alanda ne yapacağınıza sizin karar vermenizde fayda var.
            ama doğru olan kuzey güney yönünde dikim yapmak ve damla sulama sistemini kurmaktır.

Comment

murat bey sizede zahmetler verdim, kulanımı ve sulamasında zorluklar olsa da herhalde kuzey güney istakametinde dikmek durumu biraz daha ağır basıyor.ama eğerki tarlamı uzun istikametinde kullanabiliseydim çok süper olacaktı, birde bunların telli terbiye işlemi kısa sıralarda gerdirme sık sık olacağında bizi uğraştıracaktır. inşallah iyi olur. sizlere de bu siteyi kurduğunuz için çok çok teşekkür ederim. inanın ki sizlerin sayesinde insanın bir işi yapmaya cesareti daha da artıyor. çok çok teşekkürler. iyi çalışmalar diliyorum. samsun ondokuzmayıs tan selamlar. Hüseyin Kocbıyık

Comment

evet sistem malyetinizi arttıracaktır telliterbiye
                ama şunu düşünün kaliteli ürün alamadıktan sonra kolay yapmış olmak bir anlam ifade edermi

bilgiyi paylaşmak görevimiz.

Comment

Sn Berksoy:İlginize teşekkürler.Bu Hafta tatilin uzun olması nedeniyle, evimin arkasındaki bahçemi inceledim.Bellenmiş toprağın tabanına yaklaşık 60 cm indim.60 cm'den sonrası aşırı kis;İnanın kazmayla harp ediyor.Burada profosyonel bodur elma tarımı yapan bir dostum var.Onunla görüştüm ve daha öncede sizede türleri hakkında sormuştum.Bu ayrıntıyı izah etdikten sonra gelelim soruya;Bodur elma kökleri 60 cm 'den aşağı işlermi? bu geçirgen olmayan toprağı, yumuşatmak için ne yapmalıyım? ahır gübresinin etkisi varmı? kükürt etkisi nedir? iş makinasını düşündüm fakat etrafı tamamen duvar örülü ve geçmesinin mümkünü yok!. yaklaşık 100 mt ilerde üzüm bağı ve badem ağaçları var; Onların verimi iyi, 0-30 cm'de toprak analizi yaptırdım.Değerler çok iyi. Şu an çukurları açtım bekliyorum.İlginize şimdiden teşekkürler.Esen kalınız.

Comment

Working...
                  X