fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bodur elma çeşitleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich bodur elma çeşitleri

aşağıda isimlerni yazmış olduğum elma çeşitlerinin meyve olgunlaşması ve depoya dayanıklılğını, yani olgunlaşma zamanı ve kışın bekleme süerelerini ortalama olarak cevap verirmisiniz.teşekkürler. 1-Summerred 2-Galaxy gala3-Mondial gala4-Fujikuka5-Fujitoshiro,5-Redchief

Cevap: bodur elma çeşitleri

sayın hocam Redchief bende var ekim 21de hasat ediliyor raf ömrü ise bulunduğu soğuk hava deposu buyuklu vede soğutma kapasitesi yeterliliğine göre değişiyor max mart 25 e kadar orjinaliği bozulmuyor daha sonraları kabarıyor ve tadı kalmıyor
    fujika ise toplama hasatını bilmiyorum fakar soğuk havada ömrünün çok uzun olduğunu cevremdekiler söylüyorlar

Comment

arkadaşlar elma ağacına en uygun hangi aşı çeşididir. yardımcı olursanız sevinirim

Comment

Elma aşısını soran arkadaşım..Elmada aşı ağacın kalınlığına göre değişir.

Comment

be elmada hangi aşı çeşitleri uygulanır,ve hangisi daha iyi sonuç verir ben onu sormuştum teşekürler.

Comment

be elmada hangi aşı çeşitleri uygulanır,ve hangisi daha iyi sonuç verir ben onu sormuştum teşekürler. birde en uygun aşı zamanı ege bölgesine göre hangi aydır

Comment

anlaşıldı ,sizde kalınlığı göre aşı çeşitlerini yazarsanız sevinirim...selamlar

Comment

egeden aşı dönemi hangi dönem olur ?

aşınınız türüne göre olur!

çok çeşit aşı var bunlardan hangisinin dönemini öğrenmek istediğinizi yazarsanız daha iyi sonuç alırsınız

elme çeşidine gelince siz nasıl bir elma bahçesi kuracaksınız bodur yarı bodur yada klasik elma bahçesi

bizde ona göre sizlere bu elma ların üstüen aşı çeşidi şudur diyebilelim.

Comment

elma bahçesi kurmuyom,daha önce dikilmiş elmalr var onların çeşidini deeğiştirmek istiyorum,şubatta kalem aşısı yapmak istiyorum uygunmu ?

Comment

huozturk960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    elma bahçesi kurmuyom,daha önce dikilmiş elmalr var onların çeşidini deeğiştirmek istiyorum,şubatta kalem aşısı yapmak istiyorum uygunmu ?
                    huozturk960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    arkadaşlar elma ağacına en uygun hangi aşı çeşididir. yardımcı olursanız sevinirim

ilk yazdığınla son yazdığın arasında fark yok diyosun peki öyle olsun

eski ağacanın üstüne yeni nesil aşı istiyosun bunun yerine o ağaçları sök yeni nesil fidanlar dik mesela yarı bodur sen eski elma ağacının üstüne yeni aşı vurman demek
                    80lik dedene eş bulman gibi bişey olur

he yok benim ağaçların o kadar eski değil dersen ben genede yapacağım o aşıyı dersen

elma ağaçların çiçek açmadan 1 hafta hatta 2 hafta öncesi kalem aşı yap( yani halk dilinde yarma aşı

sana tam tarih söylemek isterdim fakat türkiyenin dört bir köşesi ayrı bi mevsim

umarım size bu bilgi yeterli gelmiştir anlamadığınız yerler varsa elimden geldikçe size yardımcı olurum.

burda size yardımcı olacak bilgilerde var

Comment

Sn EGE'li Arkadaşım..eğer diktiğiniz elmalar genç ve gelişimi iyiyse,ağaçlar tomurcuk dönemine girmeden ve girmek üzeri arası kalem aşılarından yarma aşı,15-Haziran 7 Temmuz arası uyandırılan göz aşısı,1-Eylül 1 Ekim arası durgun göz aşısı yapabilirsiniz.Aşı zamanları,bölgesel yerlerdeki iklime göre değişebilir.Benim tercihim yarma aşıdır,Şayet yakın olsa idi,gelir yapardım.KIRŞEHİR' ile Ege arası epey uzak.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Working...
                      X