aşağıda isimlerni yazmış olduğum elma çeşitlerinin meyve olgunlaşması ve depoya dayanıklılğını, yani olgunlaşma zamanı ve kışın bekleme süerelerini ortalama olarak cevap verirmisiniz.teşekkürler. 1-Summerred 2-Galaxy gala3-Mondial gala4-Fujikuka5-Fujitoshiro,5-Redchief
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
bodur elma çeşitleri
Collapse
X
-
Cevap: bodur elma çeşitleri
sayın hocam Redchief bende var ekim 21de hasat ediliyor raf ömrü ise bulunduğu soğuk hava deposu buyuklu vede soğutma kapasitesi yeterliliğine göre değişiyor max mart 25 e kadar orjinaliği bozulmuyor daha sonraları kabarıyor ve tadı kalmıyor
fujika ise toplama hasatını bilmiyorum fakar soğuk havada ömrünün çok uzun olduğunu cevremdekiler söylüyorlar
-
egeden aşı dönemi hangi dönem olur ?
aşınınız türüne göre olur!
çok çeşit aşı var bunlardan hangisinin dönemini öğrenmek istediğinizi yazarsanız daha iyi sonuç alırsınız
elme çeşidine gelince siz nasıl bir elma bahçesi kuracaksınız bodur yarı bodur yada klasik elma bahçesi
bizde ona göre sizlere bu elma ların üstüen aşı çeşidi şudur diyebilelim.
Comment
-
huozturk960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterelma bahçesi kurmuyom,daha önce dikilmiş elmalr var onların çeşidini deeğiştirmek istiyorum,şubatta kalem aşısı yapmak istiyorum uygunmu ?huozturk960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterarkadaşlar elma ağacına en uygun hangi aşı çeşididir. yardımcı olursanız sevinirim
ilk yazdığınla son yazdığın arasında fark yok diyosun peki öyle olsun
eski ağacanın üstüne yeni nesil aşı istiyosun bunun yerine o ağaçları sök yeni nesil fidanlar dik mesela yarı bodur sen eski elma ağacının üstüne yeni aşı vurman demek
80lik dedene eş bulman gibi bişey olur
he yok benim ağaçların o kadar eski değil dersen ben genede yapacağım o aşıyı dersen
elma ağaçların çiçek açmadan 1 hafta hatta 2 hafta öncesi kalem aşı yap( yani halk dilinde yarma aşı
sana tam tarih söylemek isterdim fakat türkiyenin dört bir köşesi ayrı bi mevsim
umarım size bu bilgi yeterli gelmiştir anlamadığınız yerler varsa elimden geldikçe size yardımcı olurum.
burda size yardımcı olacak bilgilerde var
Comment
-
Sn EGE'li Arkadaşım..eğer diktiğiniz elmalar genç ve gelişimi iyiyse,ağaçlar tomurcuk dönemine girmeden ve girmek üzeri arası kalem aşılarından yarma aşı,15-Haziran 7 Temmuz arası uyandırılan göz aşısı,1-Eylül 1 Ekim arası durgun göz aşısı yapabilirsiniz.Aşı zamanları,bölgesel yerlerdeki iklime göre değişebilir.Benim tercihim yarma aşıdır,Şayet yakın olsa idi,gelir yapardım.KIRŞEHİR' ile Ege arası epey uzak.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.
Comment

Comment