fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bodur Elma yetiştriciliğinde Maliyet ve getiri ?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Bodur Elma yetiştriciliğinde Maliyet ve getiri ?

Herkese Selam.
    Ben Almanyada yaşıyorum ve Türkiye ye döndüğümde bu Elma yetiştiriciliği yapabilirim diye düşünüyorum.
    Ancak bu işe girmeden bazı Finansal ön bilgiler edinmek istiyorum. Acaba ne kadar Sermaye ye ihtiyacım olacak diye ve tabiki getirisi ne olacak diye !?
    Sorum şu olacak. 10 Dönüm Tarlayı Bodur elma yetiştriliciği için baz alırsak bu iş için ne kadar sermaye lazım?
    10 Dönümün getirisi Yıllık ortalama ne olur ?
    Teşekkürler.

Cevap: Bodur Elma yetiştriciliğinde Maliyet ve getiri ?

Sn tiooti: Bu sitenin meyvecilik danışmanları Sn H.Murat Berksoy ve Sn Fikret Balta ile temasa geçiniz. Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

600 Adet fidan almalısın. Tanesi 10-15 TL arasında. Yani 9 bin lira çıvarında. Damlama su sistemi kurarsan yaklaşık 20 bin lira da o eder etrafının çit yaptırma, toprağın hazırlanması vb gibi işleri de sayarsan 50 nin tl ye kurabilir ve bahçeni tamamlayabilirsin.

Getirisi ise Bodur elmanın dikiminden sonra azami 3 yıl sonra verim almaya başlarsın ama ekonomik verim için 5-6 yıl beklemen lazım diyebilirim.
      Bir ağaç dan 100 kg elma alabilirsin. Satış fiyatı elmanın cinsi ve sattığın yere göre değişir.

Comment

Abdurrahman AYAN Ziraat Mühendisi

Bodur anaçli elma yetistiriciliginden birim alandan daha fazla ürün alinir.
        Bodur anaçli meyve bahçesi tesisinde sik dikim yapilir. Bir dekar yere 150 –300 arasi meyve agaci dikilir.
        Burda bir Abimiz dönüme 150 - 300 fidan diyor. Ancak sizin yazınızda benim 10 Dönüme 600 Ağac öneriyorsunuz !? Burda bir yanılgı mı var yoksa ben mi yanlış anladım olayı?

10 Dönüme 600 Bodur Ağac bana az gibi geldi.

Birde burda pazarlama nasıl oluyor? Kooparatif mi var yoksa kendimiz mi sebze-Meyve Haline mahsülü götürüyoruz?

Bu sorulara bir yanıt olursa sevinirim şimdiden Teşekkür ederim.

Comment

Ağaç başı her yöne 3 m iz düşümü hesap edersen bir ağaç için 6 m çaplı daire düşünün ve sonuç da 100 m2 lik bir alan 60 adet ideal olanı.Ayrıca bodur meyvecilikte beton direkler ve tel masrafında hesaplamanız gerekecektir.

Comment

sn ubeyt kardeş tam bodur elmaya 6 m yarıçaplı çok fazla 2-2,5 m yeterlidir

Comment

Sayın Tiooti; M9 Tam bodur elma yetiştirmek için: 10 dönüm tarla 20.000 Tl. etrafının çiti, destek direk sistemi (telleri, kancaları ve beton ayakları dahil) 16.000 Tl, su kuyusu ve yakında elektrik var ise abone bedeli yaklaşık 8.000 Tl. 10 dönüme 4*1 den 2500 ağaç tanesi en az 6 TL.den 15.000 Tl. 6.000 Tl damlama sulama, 1 adette bekçi bekçi maaşı hariç toplam 65.000 Tl. maliyetidir.
              Getirisi ise: ilk yıl ürün yok, 2. yıl 10 ton, 3. yıl 22 ton, 4. yıl 38 ton. diğer yıllar 50 ton, bu yıl 1. kalite elma 63 Kr./kg, extra meyve suyu fabrikasına verilen 30 kr./kg ortalama 450 Kr/kg den hesaplansa ilk 7 yılda kurum ve bakım masrafını kurtarır, sonraki yıllarda rahat edersiniz, ayrıca satmaya kalkışırsanız yaptığınız masrafın büyük kısmını ekleyip bahçe olarak satarsınız.
              Uzmanlık alanım değil ama, araştırmalarım sonucu aşağı yukarı tespitim. saygılarımla..

Comment

Sn. Ünsal Eren e katılıyorum, verdiği rakamlar çok reel. 10 dönüm e arazinin şekil ve coğrafik yapısı göz alındığında 250/1 adet /dönüm orantısı sözkonusudur.

* * * * * * * * 60 cm fidan arası
                ----------------------------------

3 mt hasat ve ilaçlama yolu

---------------------------------
                * * * * * * * * bu yöntem de kullanılabilir. sulana
                * * * * * * * * tel , direk, file kullanımında ekonomi sağlar
                ----------------------------------

Comment

ben sivas imranlıda yaşıyorum.buralarım iklimi karasal kışları genelde soğuk geçer.bodur elma yetiştiriciliği hangi şartlatda yapabilirim.

Comment

10 dönüm araziye ortalama 3000 tane fidan gider. 3000*8000= 24000 tl. telliterbiye sistemi için ortalama 30000 tl. damlama sulama sistemi için 9000 tl masrafınız olur. nereden biliyorsun diye sorarsanız. ben 2010 şubat ayında yap 11.5 dönüm tam bodur elma bahçesi yaptım. elektrik ve kuyu msrafları hariç hariç 55000 tlye mal oldu. teklif almak isterseniz yaptırdığım şirketin tel. numarası Murtaza burgaçoğlu 05336124361. BURGAÇOĞLU tARIM.

Comment

İYİ GÜNLER KARDEŞİM . SUPUR çeşitlerden dikebilirsiniz. sivasın iklimi çok güzel. tavsiyem Bodur elma bahçesi kuran uzman firmalardan bilgi almanız. Tavsiye ederim.

Comment

Working...
                      X