fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bodur kiraz ağaçlarım sık dikildi, ne yapabilirim?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich bodur kiraz ağaçlarım sık dikildi, ne yapabilirim?

Denizli Honaz'da 1380 rakımlı 15 dönüm bahçeme 7 yıl önce izela 5 üzerine 0900
    kiraz aşıladık. Dikim aralıkları 2,5x4 m.
    İlk dikimde biraz sık diktiğimizi farkettiğimiz yaklaşık 1000 adet bodur ağaçlık
    bahçemde istenen (ihracat için) kalibreyi yakaladığımız miktar çok az oluyor.
    Açıkçası şu ana kadar mevcut bahçe üzerinden bana iyi danışmanlık verecek birine
    ulaşamadım.
    Bana budama, aralama ...vb konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Saygılarımla,

İbrahim Durmuş

(Bahçeden 4. senede 8 ton, 5. ve 6. senelerde 20 ton ürün aldık ancak özellikle
    son iki yılda 1. kalite oranı -26 mm ve üzeri- %30 civarında kaldı)

Cevap: bodur kiraz ağaçlarım sık dikildi, ne yapabilirim?

Eğer sıralrı gösteren bir kaç resim yerleştirebilirseniz daha iyi yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum.

Comment

İbrahim bey kirazlarınızın budamasını 2,5x 2,5 aralıklar yönünde yapınız. Bu şekilde bir nebze sıklıklarından rahatsızlığınız azalır. Ayrıca Bahçenizde şekil budaması yapıldı mı? Bu zamana kadar mutlaka yapılmış olması lazım. Şekil budamasını işi bilen birinin göstermesi veya yapması gerekmektedir. Aksi takdirde iler ki yıllarda verim kayıplarınız çok fazla olacaktır. Ağaçlarınızda ışık alımı sorunu baş gösterecek. Bunun neticesinde hastalıkların arttığını ve verimin çok düştüğüne şahit olacaksınız

Comment

İlginiz için teşekkür ederim.
        Bahçemden fotoğraflar ekliyorum,
        bir kısmı 2006 bir kısmı ise 2009 yılına ait.

Saygılar

Comment

Birkaç görsel daha

Comment

sayın ibrahim durmuş bende gisela 5 anaçlı 0900 ziraat 20 dönüm kiraz bahçesi kurmayı düşünüyorum fidanları alara fidancılıktan alıp. sizdemi Alaradan aldınız fidanları . tavsiyelerinize ihtiyacım var. gisele 5 ançtan memnun musunuz bu yıl nekadar ürün aldınız. ihracat kalitesi kirazınız yüzde kaçtı. gisela 6 yarı bodur mu yoksa gisela 5 tam bodurmu tavsiye edersiniz. teşekkürler

Comment

Working...
            X