fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kivi Yetiştiriciliği

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Kivi Yetiştiriciliği

sayın hocam. (yaklaşık (3) yıldır yılda (10) adet köklü veya (tüplü) kivi fidanı alıp dikiyorum. bunun yanında çelik olarakta poşetlere çelikleme yapıyorum. hepside tutuyor ama Ağustos ayı sonu veya Eylül ayının 15 ine doğru hepsi kuruyor. bu fideleri diktiğim yer sürekli sulanıyor ve anyı bölgede çekirdeksiz üzüm yetiştiriyorum. geçen yıl yine 15 kivi fidanı diktim 14 tanesi kurudu. bir tanesi kurumadı. numune olarak duruyor şimdilik. şayet olursa yaklasış 5 dönüm yerim var hepsini kivi dikmek istiyordum. fakat neden fidanların tutmadığını bir türlü anlam veremedim. bu konuda bilgi verebilirmisiniz? şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

Gazanfer sırım

Cevap: Kivi Yetiştiriciliği

gazanfer bey kivilerin neden ağustosa kadar büyüyüp kuruduğunu buradan anlamam ve size cevap vermem imkansız. sebep herşey olabilir

Comment

yapılan her çelık agustosun 15 ını geçtıgınde kendını kurtarmış demektır agustosu 15 geçmeden tuttu dıyemezsınız

Comment

Fide veya çelik için kullandığınız toprak eğer çok kumlu ise siz istediğiniz kadar su verin, 2-3 saat sonra kuruyacaktır. Bu işten anladığınızı tahmin ediyorum.. yani tek dikkat etmeniz gereken çelik kökleri etrafındaki toprak neminin korunamamasıdır. Yanılıyormuyum?

Comment

kum suzgeç görevı görür bende agustosta çelıkleme yapacagım

Comment

iyi günler arkadaslar bana kivi fidanı lazımdı nereden temin edebilirim saygılar hüseyin

Comment

İLANSEL BAHÇE PEYZAJ TARIM ORMAN ÇEVRE İLANLARI - BAHCESEL.COM/ILANSEL servisimizde arayıp satış yapanlara ulaşabilirsiniz. Eğer çok miktarda alacaksanız alım ilanı da girip teklif toplayabilirsiniz.

Ayrıca sponsorumuz Tarim ve Bahçe Malzemeleri e-Ticaret Merkezi Online Alis Veris sitesinden de uygun fiyata fidan temin edebilirsiniz.

Comment

kivilerin erkegi ve disisi vardir.mutlaka ikiside beraber ekilmelidirler.kivi susuzluga dayanikli bir bitkidir.benim bol miktarda kivilerim var.kolayina kuruyan bir bitki deyildir eminim ki,sizin kivilerin kurumasinda bir baska sorun vardir.acaba uzumlerinize kullandiginiz ilaclarin tesirimi vardr.

Comment

Dikilen kivi ağustos ayında kuruyorsa fazla sulamadan kaynaklanan mantar hastalıklarından köleri çürür ve fidan kurur.Mantar ların en sevdiği ortam nem ve sıcaktır bu da ağustos ayındaen yüksek seviyede olur.İlaçlama yapmak gerekir.Ayrıca fidanalrın hava ve güneşe ihtiyacı vardır. Gölgede nem ve sıcakta her türlü mantar hastalığı barınır. saygilar.

Comment

Tutmuş kivi fidanlarınız Ağustos ayında kuruyor ise bulundugunuz bölgede doymuş nem sıkıntısı var demektir. Kivi %90 doymuş nem isteyen bir bitki dir.Bu nem oranını bulamaz iseniz kurumalar ve kavrulmalar kaçınılmaz olur.

Comment

Working...
                    X