fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz bahçesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich ceviz bahçesi

merb ben Ankara - Gölbaşında 10 dönüm arazimde ceviz yetiştirmek istiyorum.. arazimde su yok yanlız tanker ile sulama imkanım var.. hangi tür ceviz önerirsiniz, arazimde su olmaması devlet desteğinden yararlanmama ve tarımsal kredi kullanmama engel teşkil eder mi? Saygılarımla...

Cevap: ceviz bahçesi

Chandler ve pedro çeşitlerini tavsiye ederim. Bunun için Aşılı Ceviz Ağacı Yetiştiriciliği inceleyiniz gerekirse irtibat kurunuz, benim selamlarımı da söylerseniz daha bir yardımcı olurlar.

Comment

selahattin bey alakanız için teşekkür ederim.. öğrenmek istediğim diğer konu da arazimin içinde su olmaması devlet teşviğinden ve tarımsal kredilerden yararlanmama engel midir? bu konu da bilgi verebilecek herkezden yardımcı olmasını rica ediyorm..

Comment

Devlet desteği konusunda bir şey diyemiyorum ancak eğer en yakın İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerine giderseniz size yardıcı olacaklardır. Ancak ön çalıma ile giderseniz yani buradan gerekli resmi tebliği okuyun ön bilgi edinin.

Comment

Balıkesir in sındırgı ilçesine ceviz fidanı ekmek istiyorum. Rakım 300 m.
          Ama şebin-bilecikmi ve ya pedro-çhandler mi ekeyim karar veremedim.
          Ayrıca ağaçların araları kaçar m olacak. Acaba yardımcı olurmusunuz?.

şimdiden teşekkür ederim.

Comment

Son yıllarda Cahndler pedro gibi çeşitler geç çiçeklenmeleri ve donlardan etkilenmemeleri ve ayrıca beyaz iç yapılarıyla kırıldığında sağlam çıkarılabilme özellkiklerinden dolayı talep görmektedir. Ayrıca dikim şeklinde iki tür yaklaşım var:

1- 9*9 m yada 10*10 m aralıklarla normal dikim

2-5*5 m aralıklarla dikim yapıp 10 yıl sonra arayı doldurunca aradan bir adet ağacı kesmek suretiyle verimden azami faydalanmak şeklinde dikimler tercih ediliyor.

Fidan temini k0onusunda bende yardımcı olabilirim. Zira Chandler ve pedro gibi yabancı çeşitleri piyasada bulmak zor olabilir.
            Last edited by Selahattin YILMAZ; 27.07.15, 08:27.

Comment

Bilgileriniz için tşk

Comment

merhabalar,
                kolay gele
                çeşit olarak Maraş18 veya Chandler çeşidi uygun olur
                saygılar,
                MEHMET SÜTYEMEZ

Comment

meraba selahhattin bey
                  pedro Fransız çeşidi değil oda amerikan ceviz çeşididir.
                  saygılar

Comment

Merhaba
                    Hocam önce size teşekkür ederim. Dün sizinle telefonlada görüştüm.
                    Burada bazı fidan satanlar Chandlerin ve pedronun kötü olduğunu hatta ekimini yapanlar verim alamadığı için söküm yaptıklarını söylediler.
                    hocam chandlerin tozlayıcısı acaba pedro olurmu? olmazsa hangi çetidi kullanabilirim.
                    Selamlar

Comment

iki yıl önce şebin ve bilecik çeşitlerinden bahçe kurdum.ancak fidanların filizleri çok zayıf.yaklaşık 5 cm filiz sürdü.her hafta damlama sula yöntemi ile suluyorum.neyi eksik yapıyorum hala anlamadım.yardımcı olurmusunuz.

Comment

Gardaş,
                        Bizim çeşitlere ne olduki ecnebilere özeniyoruz. Adı geçen çeşitlerin, memleketimizin iklim koşullarına uyum saglıyıp sağlamayacagını kim garanti ediyor ki.
                        Bu çeşitlerin kabuklu ağırlıklarını, iç randımanını vede hangi çeşitle döllendiğini biliyormuyuz. Velev ki garanti etseler bile, o kadar çok iyi niyetlerimizi suistimal edenler oldu ki, uygulama görmeyi tercih ederim.
                        Birde şu yönüne bakın :
                        Pedro çeşidiin kabuklu ağırlıgı : 11.91 gr. Randımanı : % 47 dir.
                        Şen -1 Kabuklu ağırlıg : 17 gr. Randımanı : %54
                        Yavuz Kabuklu ağırlıg : 17.4 gr. Randımanı : %55.8
                        Bu örnekleri çoğaltabilirim. Karar tabiiki sizin.
                        Ha; bu arada, 14 yıldır ceviz bahçesi olan biriyim. Fazla bir şey bilmesemde, mektebini okumasamda, çok toz toprak yuttuğumu gönül rahatlığı ile söylebilirim.
                        Sizler kolay gelsin.

Comment

arkadaşlar bunlarda benim 3. yaşında 150 adet pedro cevizlerim cevizlerimin aralarında m26 bodur elma ceşitlerim var

Comment

arkadaşlar chandler a tozlayıcı olarak fernor kullanılıyor. denenmiştir. ToprakTV - Firmalarımız sayfaya girin sağ kısımda 9. ceviz çalışma grubu toplantısı var. tarım bakanlığından da katılım var. fidancıyı dinleyin chandler için fernor tozlayıcı diye bahsediyor. kurulu bahçe resimlerinide görürsünüz. direk olarak chandler ile ilgili bilgiye ulaşmak istiyorsanız verdiğim linkte toplantı görüntüleri 4 bölüm, siz 3. yü seyredin konuyla ilgili bilgiler 3. bölümün ortalarında başlıyor.

4 . bölümde kadının konuştuğu bölümde anlatılıyor bütüm cevizleri denemişler bizim yerli cevizlerle yabancı cevizlerin yapraklanması arasında nerdeyse bir ay süre var aralarında yani izleyin

ToprakTV - Firmalarımız

Comment

Working...
                            X