fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceşit seçimi için yardım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich ceşit seçimi için yardım

çankırı ılgaz ilçesinde 8.5 dönüm tarlama ceviz dikmek istiyorum bana önerilen cinsler yerli ve ybancı olmak üzere birkaç cins ve ben bunların arasında kaldım rakım yüksek 1420 buraya yerli olarak şebin ve bilecik önerende var yabancı ins olan chedler önerende var sizce hangisini dikmeliyim yardımlarınız için teşekkürler

Cevap: ceşit seçimi için yardım

merhaba
    ben bilecik ilinden yazıyorum
    yenipazarda da bu problem var.
    Ziraatçı arkadaşlar sağolsunlar bilecik ve şebin dağıttılar bizim köylere.
    Köyün rakımı 950 metre
    Resmi rakam 9000 olarak söyleniyordu geçen sene.
    Ben yalvardım köylü hemşerilere boşuna dikmeyin bu ağaçları donar diye.
    Arkadaşlar şebin ve bilecik çeşitleri Türkiye genelinde 25 mart 25 nisan arasındaki tarihlerde çiçek açar bu tarihler yükseltiye göre değişir.
    Örnek bu yıl gene ilkbahar geç donu oldu nisan ayında ve tüm bilecik ve şebinler dondu.Bizim memlketin ton tarihleri(ZİRAATTAN ALINAN BİLGİDİR) 15-25 nisan tarihleri arasıdır.
    Ben örnek tarla kurdum chandler fernor fernette ve franquette kullandım 14 dönüm tarlada.19 mayısta fernor ve fernette ler çiçek aşamasındaydı chandlerler küçük çağla olmuştu.
    Yan bahçelerin hepsi donduğu halde bu cevizler dona yakalanmadı
    arkadaşım yerli çeşit dikmeni tavsiye etmem iklimler değişti.
    yabancı çeşitlere yönel
    chandler fernor fernette ve franquette bunlarda inşaAllah bir sorun yaşamazsın
    Bulunduğun yerdeki meterolojiye gidip -İLKBAHAR GEÇ DONLARINI VE SONBAHAR ERKEN DONLARININ TARİHLERİN ALIP BANA YAZARSAN SANA ÇEŞİT ÖNERMEM DAHA GERÇEKÇİ OLACAKTIR.
    SELAMLAR

Comment

Cevap: ceşit seçimi için yardım

Sn Ali Haydar:Bilim adamlarının görüşü:Küresel ısınma ile iklim değişiklikleri söz konusu olmakta ve iklimlerde tahmin olayı özellikle ilkbaharı tutturmak çok zor.Ayrıca yerli çeşitlerimizin pek çoğu tescilli değil.Her ne hikmetse,bizde yabancı hayranlığı var.Benim bulunduğum vilayetde merkezde rakım 978 ve Kaman1 ve Kaman5 cevizleri Nisan sonunda uyanmakta,bunadan 4 yıl önce tüm meyveler soğuk vurdu zira geç bahar donu Mayıs 25 de oldu ve gece saat 3 de (-25) derce oldu.ağaçlar ne yapsın. tabi bu istisna.Ama;benim bahçemde kaman1 var ve dere içi gayetde güzel verim alıyorum.Sağlıcakla kalınız.

Comment

Working...
      X