fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cevizleri soğuk vurması hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: cevizleri soğuk vurması hakkında

merhaba
    ben bilecik ilinden yazıyorum
    yenipazarda da bu problem var.
    Ziraatçı arkadaşlar sağolsunlar bilecik ve şebin dağıttılar bizim köylere.
    Resmi rakam 9000 olarak söyleniyordu geçen sene.
    Ben yalvardım köylü hemşerilere boşuna dikmeyin bu ağaçları donar diye.
    Tabi bana inanmadı kimse ne de olsa onlar okumuş çocuklar .Mektep medrese görmüşler.ZATEN FİDANDA 1 TL.
    Arkadaşlar şebin ve bilecik çeşitleri Türkiye genelinde 25 mart 25 nisan arasındaki tarihlerde çiçek açar bu tarihler yükseltiye göre değişir.
    Örnek bu yıl gene ilkbahar geç donu oldu nisan ayında ve tüm bilecik ve şebinler dondu.Bizim memlketin ton tarihleri(ZİRAATTAN ALINAN BİLGİDİR) 15-25 nisan tarihleri arasıdır.
    Ben örnek tarla kurdum chandler fernor fernette ve franquette kullandım 14 dönüm tarlada.19 mayısta fernor ve fernette ler çiçek aşamasındaydı chandlerler küçük çağla olmuştu.
    Yan bahçelerin hepsi donduğu halde bu cevizler dona yakalanmadı arkadaşlar
    ARKADAŞIM
    BAHÇENDEKİ AĞAÇLARI SAKIN KESME .
    iŞİ BİLEN BİR AŞICI BUL VE ÇEŞİT DEĞİŞTİR ZATEN 2 -3 SENEYE KADAR GENE YAŞINI YAKALAR CEVİZ BİR KAYBIN OLMAZ.
    Şimdilik dona ilaçla çare bulabilirsin fakat bunlar asırlık ağaçlar .2 yıldan fedakarlık yap çeşit değiştir ve sonra evinde gidip ayaklarını uzat yat.Yoksa her sene her sene bu don stresi adamı çıldırtır.
    SAKIN AMA sakın ÇEVİZLERİ SÖKME 2 YILA KALMAZ SENİN CEVİZLERİN YAŞTAŞI AGAÇLARI YAKALAR.
    CEVİZ MERT AĞAÇTIR.
    SELAMLAR

Comment

sağol arkadaşım bende zaten senin gibi düşünüyorum aynı fikirdeyiz zaten ceviz konusunu iyi araştıran kişiler yabancı cevizlerde karar kılıyo aslında şebin ve bilecik cevizleri çok güzel çok verimli ama bahar donları olmassa tek kötü yönleri bahar donları zatende benimde kafamda bazı pilanlar var kendim için bu sene 20 kadar falan yabancı ceviz alıp dikeceğim bir sonraki seneye muhtemelen bunların içinden aşılık çıkar o zaman aşılamayı kademeli olarak kendim yaparım ilk olarak 40 kadar küçükler var onları yaparım sonraki senelerde kötü olan ağaçları aşılarım sonra kalanları hem böylece cevizsiz kalmayız ne kadar az olsada yinede biraz verim alınıyo oda yinede yüzümüzü güldürür falan yani cevizleri alayımda dikeyim hem görürüm nasıllar sonraları da aşılarım hem millet görür örnek olur

Comment

arkadaşlar merhaba bide ısıyalıtımı diye birşey var (Ürünleri dumanla kaplamak)ben bu yöntemi anlamadım nasıl oluyor bilen varsa tarif ederse sevinirim

Comment

HULUSİ TÜRK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          arkadaşlar merhaba bide ısıyalıtımı diye birşey var (Ürünleri dumanla kaplamak)ben bu yöntemi anlamadım nasıl oluyor bilen varsa tarif ederse sevinirim
          kise yokmu kac gündür bekliyorum

Comment

HULUSİ TÜRK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            kise yokmu kac gündür bekliyorum
            arkadaşım,
            dumanla kaplama diye bir şey yoktur ancak, ilkbabahar geç donları olan bölgelerde akşamdan don olma olasılığı belirtileri olursa gece geç saatlerde meyva bahçeleri arasına ateş yakılarak dumanlanır kısmen ağaçlara don vurmasını engeller.

Comment

denizli çameli-kızılyaka da 72 adet chadler cinsi ceviz diktiğim bahçem var. beş yaşında.5.5 dönüm.8*8 aralıklı.yeniden aralara 8*4 mt olacak şekilde 69 adet daha fidan diktim 20 gün önce.18-20 mart 2015 gibi.bügün meteoroloji raporunda(9 nisan 2015) o bölgede sıcaklık gece -3 derece,yarın gece -6 derece raporlanmış.dondan korumak için fidanların etrafına ,boru izolasyonunda kullanılan sünger dokulu ortası yaklaşık 3 cm delikli boru şeklindeki malzeme ile sardık. ucunu da kablo bağı ile büzüp kapattık.inşallah fidanları kurtarırız.gerçi tam uyanma ölmamıştı.yörenin insanları gereksiz telaş ettiğimizi -6 derecede zarar olmayacağını düşünüyorlar.sonucu paylaşmak üzere selamlar.ahmet kömürcüoğlu.0532 7654482.

Comment

Ahmet bey bölgenizde chandlerler henüz uyanmadığı için -6 dereceden etkilenmeyeceği kanaatindeyim.Kışın -15, -20 dereceleri görüyor. uyanmadığı için sorun olmaz kanaatindeyim.

Comment

Sn Cevizci:Ben KIRŞEHİR'deyim dün itibari ile ay olarak 11 nisan ve Chandler,kaman ve bazı yerel cevizler uyandı ve aynen Nane oldu(yani soğuk vurdu).yaklaşık 2 yıl önce aşıladığım Fernor ağırlıklı ve tozlayıcı Fernette aşılamıştım.200 ağaç ve Hiç uyanma ve soğuklama yok,yani canavar.Donlardan etkilenmemiş.Kendim gözlemledim.Don'dan etkilenen cevizlerin içinde,Franguette,Pedro'da var.Bazı yerlerde Kaman1 bile uyanmamış.Milletin böyle ballandıra anlatdığı Chandler bence hikaye gibi..

Comment

Ceviz fidanına soğuk vurma!!!!!!!

SEVGİLİ ceviz sahipleri Benim YOZGAT çekerek ilçesinde 1500 adet cendler ceviz ağacım var. bu sene ile birlikte 4 sene oluyo ekeli. şuana kadar bir verim alamadık YOZGAT ın soğuk bir havası olduğu için her yıl soğuk ve don vurarak kurutuyor ve bir sene geriye atıyor don ve soğuk vurmaması için sizin fikirlerinizi öğrenmek istedim yardımcı olur musunuz ?

_ÖZCANLAR CEVİZ_

Comment

Working...
                    X