fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hangi Çeşit

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Hangi Çeşit

Sayın Sütyemez Hocam ben toprak tahlili yaptırdım. Tahlil sonuçlarını yazıyorum. Su sorunu olmayan bir yerde bu sonuçlara göre bana hangi ceviz çeşidini önersiniz. 15-20 fidanlık yerimiz var.
    Ph:7,67
    Kireç: %27,8
    Yarayışlı Fosfor:10,99
    Yarayışlı Potasyum:66,40
    Organik Madde:1,46
    Verilmesi Gereken N:8 P:0 K:-
    % Total :0,022
    % Satu:55 Cl
    Derinlik :0-30 elimdeki sonuçlarda bu bilgiler var eksik bir şey varmı bilmiyorum. Cevaplarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Hangi Çeşit

benim bildiğime göre ceviz yetiştiriciliğinin veya hangi cevizi seçeceğinin toprak analizi ile alakası yoktur herhalde sen memleketini ve rakımı yazman lazım mesela yurdumuzun kıyı kesimlerine yalova cinsleri uygun iç ve doğu kesimlere şebin bilecik yani rakımla alakalı ceviz seçimi olması lazım toprak analizi ise tarlana ceviz diktiğinde eksik olan şeyleri vitaminleri falan vermen için olsa gerek bakalım uzmanlar ne diyecek:

Comment

ben cevizleri Tokat'ın Zile ilçesine bağlı bir köyde dikmek istiyorum.
      Ama köyün rakımını bilmiyorum. Zile rakım:710 bizim köy zileden birzdaha yüksek bu rakım ölçme işini nasıl yapabilirim.
      cevaplarınız için teşekkür ederim.

Comment

Kaman cevizi dikmenizi tavsiye ederim.

Comment

Sy. ubeyd teşekkür ederim. Neden kaman ve kamanın hangi çeşidini dikmeliyim. Zira benim yerim kısıtlı 15-20 fidan arası. ayrıca güvenli fidanları nerden temin edebilirim. Önerilerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar.

Comment

ziraat odalarından alabilirsiniz.

Comment

internetin olduguna gore google earth programini yukle bulundugun bolgenin uzerine gel yani ekmek istedigin yere bak sol altta bilgiler vardir orada kac mt de bulundugun yazar yani yukleskigi kesin olarak bulursun

Comment

orta karadenizde 340 m rakımda halihazırda fındık bahçesi olan 5-6 dönümlük arazime ceviz fidanı dikmek istiyorum.Son yıllarda iklimde eskiye oranla bir sertleşme olduğunu düşünüyorum.baharın geç, kışın erken gelmesi diye tabir edebilirim.son 4 yıldır fındık rekoltesi düşük oluyor.ceviz için hangi çeşitleri önerirsiniz?

Comment

orta karadeniz derken Ünye/Ordu dersem daha açıklayıcı olmul olur.

Comment

merhaba ben ceviz fidanı üreticisiyim cevizle ilgili her konuda size yardımcı olabilirim.chadler veya şebin-bilecik cinsi ceviz fidanı arazinize uygun olur.elimde her cins ceviz fidanı mevcuttur.fidanlar kendi üretimimdir.0539 432 34 85

Comment

Working...
                    X