sevgili bahçesel yetkilileri ve de üyeleri ben 14 sene evvl 45 ağaçlık ceviz bahçesi yaptım ama ii bakamadım biraz geç vermeye başladı .ama şuan oldukça ii durumdadır cinsi çorum oguzlar ilçesinden yöresel ceviz getirip amasya taşova alpaslan kasabasıda hazırladım .şimdi şunu soruyorum.ceviz ağaçlarının güney kısımlarındaki cevizlerde sanırım güneş yanığı denilen bir durum oluştu. cevizlerin yarısı yanık gibi sanki kavrulmuş. bilgi istiyorum doktor kim demişler başına gelen örneğinde herkesten desdek bekliyorum. saygılarımla,
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
nedir bu
Collapse
X
-
Cevap: nedir bu
Oğuzlara ait ceviz çeşidi çok lokal bir ceviz çeşidi, yetiştiği yerden başka yerde çokta fazla adaptasyon denemesi yok diye biliyorum. Malum bu yıl oldukça farklı şekillerde kendisini gösteren iklim değişiklikleri yaşadık ve bunun neticesinde hastalık ve zararlılarda da çok yüksek düzeyde etkileşimler oluştu ve teşhis koyarken bu durumu göz önüne almak gerekli. Eğer bahsettiğiniz hastalık bundan önceki senelerde de kendisini gösterdiyse o başka ancak aşırı sıcaklık, bikiyi az sulamanız, yüksek hava nemi, çeşit özelliği gibi faktörler bir araya geldiğinde sorununuz normal gibi görünüyor. Ceviz çok spesifik bir bitki hele hele yöresel çeşitler için.
Comment

Comment