yaşar akca hoca bundan 3 sene öncede candner karasal iklime dikilecek diyordu.şimdi de fernor diyor ama gerçekten doğru söylüyor.test edip onaylandı
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
PEDRO VE CHENDLER CEVİZ CİNSLERİ HAKKINDA
Collapse
X
-
arkadaşlar yorumların hepsini okudum ve herkes kafasına göre yazmış biri demiş ki ben diktim soğuktan etkilenmedi diyor biri etkilenir diyor Chandler diktim soğuktan etkilenmedi diye bir şey yok Chandler ilkbahar erken donlarından etkilenmez fakat geç yaprak döktüğü için sonbahar erken donlarından etkilenir ve uç sürgünlerinden başlayarak aşağıya inerek don vurur sonbahar erken donlarından etkilenmemek için temmuz 15 den itibaren suyu kademeli olarak azaltacaksın ve ağustosun ilk hastasında suyu keseceksinki yeni sürgünler pişecek yani odunlaşacak sonbahar erken donlarında ağaçta su kalmayacakki donmasın asil sorun şu bende niğdede 4000 adetlik Chandler diktim 2011 aralık ayında açık köklü bu iş o kadar kolay deil diktim hadi büyüsün olmuyor emek vereceksin
için asil gerçeği Chandler sifır rakımda yeteşiyor asil vatanında biz takmışız rakım yani deniz seviyesi yüksekliğine 700 rakım olan yerde don olmuyormu elbette oluyor ben hata yaptım karasal iklime Chandler diktim büyük hata fidan satanlara kanmayın onlar ellerinde ne varsa onu satmak isterler gerçi Chandler diye sattıkları fidelerin ne kadarı Chandler buda ayrı bir konu akdeniz bölgesinde Chandler iç Anadolu bölgesinde fernor doğu ve güneydoğu belgesinde adil cevaz dikeceksin korkulu rüya görmeyeceksin şimdi bir çok kişi diyecekki benin ağacım etkilenmedi diyecekler üç sene etkilenmedi ee sonra bak otuz martta ne yaptı elli yaşındaki anam babam ağaçlarını etkileri biz buna ne yapabiliriz buda Allahtan demeyeceksin önlemeni alacaksın iç anadoluya dikip benim rakımım 800 demeyeceksin sorun don belirleyici rakımsa alsana örnek fernor 1700 rakıma dikiliyor dik o zaman ben fernor dikin derken rakımdan dolayı demiyorum fernor deme sebebim bir deneme yanılma yapmış olmam iki fernorun erken yaprak dökmesi ve kendini kışa erken hazırlamış olmasıdır bilimsel konuşalım kulaktan duyma deil fide satan kişilerden duyduklarımızı burada millete yazmayalım herkese bol kazanç aksini idda eden varsa yazsın [email protected]
Comment

Comment