fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çögürden ceviz yetiştirme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich çögürden ceviz yetiştirme

şimdi bazı arkadaşlar diyorlarki çöğürden dikilen cevizler aslının aynısı olmaz benim fazla bilgim yok fakat rahmetli babam kamandaki ziraatten bilgi alarak ıslah olduğu söylenen cevizlerden alarak ankarada ceviz bahçesi kurdu şu anda 14 yaşındalar ve verim oldukça düşük bunuca emeğin heba olmasına sebep olan kaman ziraati eğer çöğürden dikilen cevizler verimsizse bu çekilen emeğin hesabını nasıl verirler bu nasıl olur.ziraate yön verenler yanlış bilgilendiriyorsa vay benim üreticime.....

Cevap: çögürden ceviz yetiştirme

Çöğürden açık alanlarda ve tarla-bahçe gibi yerlerde çıkan cevizin cinsi bilinmez. Çoğunlukla kargaların gömdüğü sonra kendiliğinden çıkanlardır.

Tohumdan ekmek daha mantıklıdır. Fakat bir şeye dikkat etmek gerekir. Aşılı bir ağacın meyvesi her zaman ilk anaç kökünün meyvesi olur. O yüzden aşılı fidanın cevizini ekip aynısını beklemek hata olur.

Eğer bölgemizde tohumdan yetiştiği kesin bilinen ve aynı ağacın cevizinden ekipte bundan meydana gelen ağacın cevizleri de kesin, ekilen cevizle aynı olduğu tespit edilen cinsler tohumdan ekilebilir. Benim bu şekilde sadece bir cins cevizim var. (Değişime uğramayan)

Yinede pek çok ceviz ekildiğinde meyvesi değişime uğrar. Aynı zamanda eski usül bu yöntem ile verim düşük olur. Bu yöntem çoğunlukla ceviz keresteciliği için uygun olur.

Comment

Working...
    X