fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz yetiştiriciliği ve işlemesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: ceviz yetiştiriciliği ve işlemesi

topladıgmız cevizlerimizi kime satıcaz bunları toplayan devlet kurumu yada ofisler varmı yoksa kendi imkanlarımızla mı satıcaz?

Comment

Evvelen herkese selamlar...herkesin ayrı bir düşüncesi,görüşü ve hayalleri var vede bunlara saygım sonsuz.Yaptığım araştırmalar neticesinde yurdumuzun iç sahil kesimlerinde bahse konu Chandler ceviz uygun.Bu ceviz zaten ABD Kalifornia orjinli. O halde o iklime yakın yerlerde dikilmesi uygun olur kanaatindeyim.Bizim şebin ve bilecik çeşitlerine göre geç uyanıyor buda ona avantaj sağlıyor.Fakat;Orta Anadolu gibi karasal iklimlerde nem olmadığından meyvelerde dökülmeler ve yapraklarda sararma ve yanıklar gibi promler ortaya çıkmakta.Burdada yapılması gereken Kaman1 ve Kaman5 gibi çeşitlerin dikilmesi,yanına fernor ve Fernette gibi Fransız çeşitlerininde denenmesinde yarar görüyorum.Gelelim cevizin satış işine:Muhterem;her zaman söylerim pazarlama bir sanatdır vede her malın bir alıcısı mutlaka vardır.Şu an pazarda yaş ceviz 10-12 Tl arasında satılmakta vede iyi gidiyor.Araştıracaksınız,soracaksınız vede gerekirse reklam vereceksiniz.Hayırlı kazançlar dileğimle...

Comment

yerli ve yabancı aşılı ceviz fidanı satışlarımız başlamştır 0539 432 34 85

Comment

Merhaba, 2006 yılındayazdığınız bu mailden sonra bahçenizin durumu hakkında bilgi alabilirmiyiz. bizde Trakya da Kırklareli nde bahçe kurma niyetindeyiz. Öncelikle Trakya nın iklimve toprak olarak cevize uygunluğunu merak ediyoruz. İlçe Tarim Md lüklerine sorunca buralarda pek olmuyor tarzında cevaplar alıyoruz. Bunlar ne kadar somut bilgiler bilmiyorum ama kafamızı karıştırmaya yetiyor

Comment

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Fakat;Orta Anadolu gibi karasal iklimlerde nem olmadığından meyvelerde dökülmeler ve yapraklarda sararma ve yanıklar gibi promler ortaya çıkmakta.Burdada yapılması gereken Kaman1 ve Kaman5 gibi çeşitlerin dikilmesi,yanına fernor ve Fernette gibi Fransız çeşitlerininde denenmesinde yarar görüyorum.
            sayın tabiatçı bizim oralarda bildiğiniz fernor veya fernette ile kurulmuş bahçe veya en azından fernor ve fernette ağaçları dikili bahçe varmı?????

Comment

sayın eşkiya sanırım sorunuzun cevabı burada var...

bilgiler ekteki linkten alınmıştır. elimden geldiğince tercüme etmeye çalıştım
              Varietes Noix

sayın eşkiya ekteki linkteki haritanın neresinde kaldığınıza bakın ve karar verirken bunu unutmayın zira chandler cevizi karasal ikilim kuşağında sorun yaşıyormuş bunu bir çok yerde okudum ve buradada sayın tabiatçı yazmıştı... keşke elin adamlarındaki gibi üreticiler bizdede olsa hadi üreticiye sözüm yok ilçe tarım denen kurumlarda çalışan yüzlerce mühendisin içinde azıcık merak meslek sevgisi olsa alırlar üçer dörder her çeşitten fidan dikerler izlerler bulundukları corafyada en verimli hangisi (bu her çeşit meyve için geçerli) bulur izlenimlerini paylaşırlar vatandaşta dikim yapacağı zaman okur veya direk ilçe tarıma baş vurur deneyimi olan bilgili mühendis olarak karşılar ve vatandaşı yönlendirirler amaaa neredeeeee öle memur bizimkiler kulaktan duydukları ile vatandaşa yanlış fidan diktirip çiftçiye kan ağlatmayı güzel yapıyorlar... bundan herkesin alınmasına gerek yok yazdıklarım benim görüşüm kimseyi bağlamaz.. işini severek yapan hiç kimseye söylenecek tek kelimem yok olamazda...

Türkiye iklim haritası | Türkiye Rehberi

Comment

Bir teklif !!!! burada fidan üreticileri var bildiğim kadarı ile, madem yeni bahçe kuracaklara yardım etmek istiyorsunuz, sizden ricam şimdiye kadar fidanlık kurduğunuz kişilerin iletişim bilgilerini (kendilerinin rızasını alarak) yayınlayın bahçe kurmak isteyen kişi kendisine en yakın olan ile temasa geçip çeşit, yapılacak işler, yapılmayacak işler hakkında bilgi edinsin... ne dersiniz sayın üreticiler??? yaptığınız işe bunu yapabilecek kadar güveniyormusunuz ?????????

Comment

Hemşerim.. Mucurda bu yıl dikildi.Ben de deneme amaçlı diktim.Savcılı'daki ve Mucurdaki arkadaşlar önerdi.Fakat;ben yanılmam göreceğiz.

Comment

sayın tabiatçı mucurda üç ay önce ilçe tarıma gittiğimde fernor ve fernette dikecğimi söylemiştim bildikleri bu çeşit fidan olan bahçe olup olmadığını sorduğumda yok demişlerdi demek diken olmuş.. iletişim bilgilerini almam mümkünmü bu kişinin??

Comment

Sn Hemşerim bu konuda tarafınıza kişi bilgileri özel mesajla iletilmiştir.Ayrıca;Malesef Tarım il ve ilçe müdürlüğünde bu işi severek yapan,yada bilen kişi az sayıda.Onlarıda usandırmışlar.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

teşekkürler hemşehrim

Comment

ncpdnc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Bir teklif !!!! burada fidan üreticileri var bildiğim kadarı ile, madem yeni bahçe kuracaklara yardım etmek istiyorsunuz, sizden ricam şimdiye kadar fidanlık kurduğunuz kişilerin iletişim bilgilerini (kendilerinin rızasını alarak) yayınlayın bahçe kurmak isteyen kişi kendisine en yakın olan ile temasa geçip çeşit, yapılacak işler, yapılmayacak işler hakkında bilgi edinsin... ne dersiniz sayın üreticiler??? yaptığınız işe bunu yapabilecek kadar güveniyormusunuz ?????????

Bu yazıyı dört gün önce yazdım ama hala bir tek fidancı cevaplamadı, demekki sattıkları fidanın arkasında durmuyorlar. Sattıkları insanlarla diğer potansiyel alıcıların temasından korkuyorlar. önceki alanın memnun olmadığını onlarda biliyorlar. anladığım kadarı ile,

Neredenmi biliyorum ?? ben bundan dört ay öncesinden ceviz fidanı almak için bilinen tüm fidancılara telefonla ulaştım hepsi elindeki fidanı övmekten başka birşey yapmadı ısrarla diyorumki benim fidanlığım kırşehir ili mucur ilçesinde olacak burası karasal iklime sahip ilk bahar geç donlarıda oluyor son bahar erken donlarıda oluyor ne yapmam gerek hangi cinsi dikmem gerek adam elindeki fidanı öneriyor be adam doğruyu söylesen üç fidan eksik satsan ne olur?? bende araştırmalarım sonucu fransız fernette ve fernorun daha uygun olacağına kanaat getirip dilcikli kalem aşısı olmak kaydı ile bir fidancı ile anlaştım. nedenmi dilcikli kalem aşısı çünki göz aşısındada insanları kandıran bir sürü fidancı var.. fidanın tepesini aşı yapar gibi vuruyorsun mecburen kesilen yerin altından göz sürüyor süren gözü bırakıyorsun büyüyor kandıracak insan nasılsa çok satıyorsun aşılı diye aşı falan yok ortada...

hani fatih altaylı yazılarının altına ne zaman adam oluruz diye eklemeler yapar.??

dürüst olmayı başarabildiğimiz zaman, kişisel çıkarları bırakıp doğruları söylediğimiz zaman

Comment

Working...
                          X