fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Fasulye tohumu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Fasulye tohumu

Arkadaşlar hepinize merhaba benim sizlerden ricam kullanmakta olduğunuz iyi bir kılçıksız ve yağmur yağmasada sulama yaptığımız zaman dökümü iyi olan fasulye tohumu var mı?
    Kendinizin bildiği ve kullandığı yada dışarıdan satın alabileceğim böyle bir sırık fasulyesi tohumuna ihtiyaçım var. İsim olarakta söyleyebilirseniz sevinirim Burda her sene değişik tohum alıyorum fakat hiç memnun değilim ya kılçıklı çıkıyor ya dökümü çok az oluyor
    Şimdiden teşekkürler

Cevap: Fasulye tohumu

Bu yıl sırık fasulye sıkıntısı ülkemizde ciddi oranda var bulmanız çok zor ancak yer fasulyesi olarak ben size Gina tavsiye ederim en azından bu piyasada bulunabiliyor.

Comment

Bu çeşidin tek dezavantajı,uzun süren hasat sezonunda bakla kalitesi bozulması. Diğer türlü, kılçıksız olması, verimin iyi olması, adaptasyon sorunun olmaması ve bakla mozaik virüsüne dayanıklı olması önemli avantajlarından.

Comment

Sn Paşa 57 Yöreniz neresi ve miktarı ne kadar belirtiniz.Az ise yöresel tohumculardan araştıralım.

Comment

Sn tabiatçı yörem sinop boyabat ilçesi burada bulunan tohum satıcılarından daha öncede aldım fakat istediğim şekilde çıkmadılar satıcılarad birşey diyemiyorum onlara durumu bahsettim ama onlarda biz tohumu iyi diye alıyoruz diyorlar istadiğim fazla miktar değil yarım kilo olsa bana yeter iyi olduktan sonra ben tohumumu kendim elde ederim

Comment

Selahattin bey yer fasulyesi ( bizim bu yörede kırk günlük diyorlar) ondan bir sıkıntım yok elimde burdabulunan köylülerin yetiştirdiği verimi iyi olan bir tohum var onu kullanıyorum . Adını bilmiyorum ama belkide adı sizin dediğiniz Gina dır Bu tohuma bu yörede köylü arkadaşlar Elif diyorlar üzerinde Allah yazısını andıran şekiller olduğu için

Comment

Sn Paşa 57: Burada Özbağ fasulyesi adı altında yöresel bir fasulye çeşidi var.Ancak vakit biraz geçti.Zira çoğu ekti,ama tanıdığımız dostlara bir soralım.Kırk günlük çabuk yetişir ama,kılçıklı ve lezzetli değildir vede ekonomik değildir.Şayet Özbağ Ayşe kadın fasulyesi bulabilirsek iyi bir çeşit,verimi güzel,kılçıksız vede pişimide iyi,ekonomikde aranılan yöresel bir sırık fasulye çeşidi araştıarlım,eğer bulablirsem size mesaj atarım.esen kalınız.

Comment

Burada ayrıntılı bilgi var gina hakkında

Comment

Sn. Tabiatçı çok teşekkür ederim Bulablirseniz deneme amamçlıda olsa az miktarda tohum göndereblirseniz çok seninirim Sağlıcakla kalın

Comment

Sn Paşa57:Bir aktar dostuma rica etdim ve sizin için az miktarda temin etdim şuan elimde,Adresinizi verirseniz gönderebilirim,Ayrıca bulunduğunuz yörede Aras kargo varmı?yoksa başka kargoda olur.Kendisiyle görüştüğüm tohumcu kardeşim elinde Gina adlı fasulye tohumuda olduğunu ancak Özbağ Ayşe Kadın Fasulyesi ile rekabet etmesinin mümkün olmadığını,bu yöresel fasulyenin mükemmel bir ırk olduğunu,hatda artık Almanyaya bile bu fasulye tohumunu gönderdiğini ifade etdiğini belirtdi.

Comment

Sn Tabiatçı çok teşekkür ediyorum ilginize Sağlıcakla kalın

Comment

WANTED ..
                        oturak fasülye ekeceğim 30 dönüm araziye tohum bulamıyorum bilgi sahibi olanlara duyrulur

Comment

Selamun aleyküm,Tabiatçı.Ben çukurova bölgesinde ziraat yapıyorum.Arkadaşa tavsiye ettiğiniz Özbağ Ayşe Kadın Fasulyesi ilgimi çekti.Selahattin YILMAZ beyinde dediği gibi iyi cins fasulye tohumu bulmakta zorlanıyoruz.Sizin çeşit seralarda geç güz ve erken ilk bahar üretimi için uygunmu acaba veya kışlık tek dikimde olabilir.Yardımcı olursanız memmun olurum.

Comment

MESAJ bana galiba ama bizde sera falan yok ben 15 gün içinde fasulye ekeceğim memnun kalacağım fasulye tohumu arıyorum ekim imkanları var ve bunun devamı inş gelecek hedefler büyük şimdilik bununla sınırlı iletişime gececeğim firma vasa yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler

saygılar

Comment

Alfa Tohum Soner bey 0 530 661 70 55 gina çeşidini sorunuz...

Comment

Working...
                              X