fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

fide üretimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: fide üretimi

İyi akşamlar Selahattin Bey;
    Fide yetiştirme konusunda sadece evde hazırladığımız örnek sisteme o günlerde domates fidesi bulamadığımız için kendimiz yetiştirelim dedik.Şu anda ikinci yaprak çiftlerini çıkarıyorlar.1.5 EC sulama suyu ile sulamaya başladığımızdan beri de daha canlı durumdalar.Planladığımız serada elbette hazır fide almayı düşünüyoruz.Bandita cinsi domatesin topraksız tarımda iyi verim sağladığını daha önce de okumuştuk.İşin erbabı fide firmaları daha çok güney illerinde olduğundan ve biz de İstanbul da olduğumuzdan fide temini konusunda zamanlamayı iyi yapmamız gerektiğini düşünüyoruz.Fidelerin ekim zamanını en doğru şekilde tespit etmek bizim için önemli.Malum bizim Kumburgaz da yapacağımız serada ısıtma olmayacak.Havaların gidişatı fidelerin gelişimine uygun olmalı sanırım.Yetiştirme ortamı olarak önerdiğiniz hindistan cevizi torfu ile ilgili ,300 m2 lik bir alanda bize gerekli olan miktar ve bu miktarın fiyatı hakkında bilgi verebilirseniz çok seviniriz.Ben yeni emekli oldum vaktimin tamamını bu işle ilgilenerek geçirmeyi düşünüyorum.Eşimin de kendi işyeri olduğundan O da sabah saatlerinde işyerinde işini bitirip kuracağımız serada çalışmayı planlıyoruz.
    Topraksız tarım konusunda eğer başarılı olabilirsek önümüzdeki yıl için daha ciddi projelerimiz olacak.
    İlginiz için teşekkürler.
    Selamlar.

Comment

Topraksız tarımda güney illerine gerek yok Çorlu'da ve Tekirdağ taraflarında gayet güzel verim alan topraksız tarım serları duyuyorum tek sorununuz ısıtma ve ısıtmayıda biyogaz tesisi gibi bir yatırım projesiyle tarımsal hibe veya destekle tıpkı termal destek projelerinde olduğu gibi düşük maliyetlerle sorununuzu çözmeniz mümkün olabilir.

Fidenizi yetiştirirken fideler yaprak çıkardıkça 1,5-1,6-1,7-1,8-1,9-2,0 gibi yavaş yavaş artırın ve arada imkanınız ölçüsünde pH ölçümleri yapın pH6,5-7 aralığında olursa iyi olur. İleride kendinize domatese uygun bir reçete bulmanız gerekiyor. Gübre konusunda ise özel bir durumunuz olduğundan özellikle reçetenizi sizin yapmanız durumunda gübreleri daha önce denenmiş firma kullanmanızda yarar var.

Comment

Günaydın Selahattin Bey;
        Trakya tarafında da topraksız tarımı başarıyla yapan yerler olduğunu biz de duyduk ama bizim nihai düşüncemiz bu işi daha sıcak iklimde yapmak.Hindistan cevizi torfu hakkında bize gerekli olan miktar ve fiyat konusunda bilgi alabilirsek çok sevineceğiz.Besin eriyiği konusunda Sn.Kudret Tezel beyin agaçlar.net te verdiği bilgileri dikkatle okuyor ve ders çalışıyoruzMaddelerin tedariği konusunda da bu işi 3-4 yıldır yapan firmalar var.Ellerinde tüm malzemeler var.Firmalar malum konu iş olunca kendilerini yetiştirmişler.Ben liste vermeden bana gerekli tüm listeyi saydılar telefonda.Bizim yapmamız gereken bunların hazırlanmasını iyice öğrenmek.Bir de fidelerin ekim zamanını sormuştum.Ekim zamanından çok önce fide firmasıyla irtibata geçebilmemiz için bu gerekli sanırım.
        Yanıtınız için teşekkürler.

Comment

Fidelerimizin son halini eklemek istedim.

Comment

Fide dikiminden en az 40-50 gün önce tohuma sahip olmanız ve fide firmanıza tohumları göndermeniz gerekmekte. istanbul için ideal tarih sera şartlarında nisan 15 gibi uygun bence. Benimde nasip olursa www.sebzefidesi.com (şu an yayında değil ay sonu gibi olacak sanırım) üzerinden arkadaşlar vasıtasıyla bir fide çalışmam olacak bilginiz olsun.

Fideleriniz sağlıklı ve güzel görünüyorlar aynen bu ayar devam ediniz bu arada tek sorununuz fidelerin ışığı tepeden alamıyor olmamaları sık sık yön değiştirirseniz onuda bir yere kadar tolere edersiniz.

Comment

Nikah Fidanı

Değerli üyeler merhaba,
              Yakında düğünüm olacak, ben nikah şekeri vermek istemiyorum. Sizce nikah fidanı versem dikildikten sonra işe yarar mı? Sırf bir şeyler vermek içinde vermek istemiyorum. Gerçekten anlamlı olsun istediğim için sizlere danışmak istedim.
              Teşekkür ederim.

Comment

Working...
              X