fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

domatesler

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich domatesler

mrb.son günlerdeki aşırı yağışlar yüzünden,domates,lerimde,teşhis ettiğim kadarıyla,bakteriyel benek hastalığı var,elimde bakır sülfat(göztaşı)mevcut nasıl kullanabilirim,civarda bakırlı ilaçlar,kullananlar oldu,pek bir netice alamadılar,ne önerirsiniz,teşekkürler.

Cevap: domatesler

Göztaşının bitkilerinize faydası olacağını sanmıyorum eğer teşhisiniz doğruysa bence en yakın il yada ilçe tarım müdürlüğünde bakteriyel bir ilaç yazıdrmalısınız.

Comment

Benim komşumun bahçesindeki domateslerin bazılarında kuruma var.bir kaç tanesini inceledim.domates toprak yüzeyinden ,boğaz kısmından çürüme mevcut bitkinin orta tabakası sağlam.Aynen ağaçlardaki boğaz çürüklüğü gibi.Bozkurt yada böcek işi değil bence manteriyel bir hastalık.Sağlıcakla kalınız.

Comment

bakırla makırla olmaz o iş yaprak yanıklığı için ilaç alman lazım biz öyla yapıyaruz daha doğrusu yaprak gıvrızı ilacı bazıları dış paket rengi yeşil içi sarı bazıları boz renkte ama ismini unuttum ama sen mantar ilacı de birde içinde yaprak gıvrızı yazsın senin sorununu çözer ama çevrende çoksa için zor mesela geçen senelerde bizim civarda herkezin kururdu domatesi ama bizim çok sulanan yerler hasta olmadı ama az su deyen yerler kurudu hasta oldu yani domates çok suyu seviyo damlamaya falan yapman lazımdı bence ama sen zirai ilaç satıcısından mantar ilacı iste içinde yaprak gıvrızı yazsın bir iki lira daha pahalı oluyo ama o daha etkili ama kırmızı örümcekte ola bilir bilemem görmeden.

Comment

Sevgili Tabiatçı abim, bu domatesler yeni dikilmişlerse danaburnuı zararıdır değilse resim görmek gerekiyor.

Comment

iyi akşamlar.domateslerin hemen hemen hepsi konya bölgesinde aynı hastalıkdan,kuru yor.üç gün öncesine kadar yapraklarda yuvarlak nekrotik lekeler vardı şimdi alt yaşlı yaprakların yarısı yeşil yarısı sarı kuruyor.domateslerin genel görünümü uzaktan bakınca solgun gibi, özellikle ikindin çok kötü görünüyor.sabah görünüm iyi.salçalık domateslerde bu hastalık yok.oturak domateslerde var.domateslerim damlama çekili.

Comment

Son yağan yağmurlar adeta bitkiler i,çin asit yağmuru gibi oldu, bir çok bitkide hastalık sonucunu verdi. Asmalarda, salatalıklarda, çok sık görmeye başladık.

Comment

iyi geceler sayın hocam.bu hastalıkla ilgili önerebileceğiniz bir ilaç varmı

Comment

antracol,folicor,akrobat,curenox flow,equation pro,kullandım.domatesler,bu şekilde soluk.

Comment

İlaç ismi vermeye yetkim yok maalesef üstelik forum üzerinden bunu yapmayı yetkim olsa bile etik bulmuyorum. En iyisi ilaç yazma yetkisi olan bir bayi veya il/ilçe tarım müdürlüğünden göüreceğiniz bitki parçası ile konulacak teşhis doğrultusunda ilaç yazdırabilirsiniz.

Comment

iyi akşamlar.bügün domatesleri iyice inceledim.sayın hocam ben tarlanın tabanına dekara 200 gr triflin ot ilacı attım.2 dekar kadar yere ilaç yetmemiş idi.oraya atmadım bugün incelememde oradaki domateslerde hem hastalık yok.hemde çok güçlüler.acaba triflin atılan yere triflini bozacak ne yapabiliriz.arada % 100 fark var.acaba triflinmi sebeb oldu.

Comment

cevher abi, domatesleri genel çekmişsin nasıl anlayalım ne olduğunu böle uzaktan çekseydin yakından daha iyi olurdu ama bu hastalık neyse forumda öğrenilecek bir şey değilki, kökünden alacaksın domatesi, yıkayacaksın köklerini iyi bildiğin güvendiğin bir ziraatçinin yanına gideceksin göstereceksin veya ziraatçiyi alıp tarlaya getireceksin. sana reçete yazacak gidip alacaksın bu ilaçları aynı doktordaki gibi.

Comment

B5A sıvı organik gübreyi 3 dekara 1 kg olmak üzere sulama sisteminizden ya da 1 ton suya 1 kg katıp bitkiye toprağa püsküretmek suretiyle verirseniz 10 gün içerisinde sonuç almanız mümkün, hem toprağınızdaki kimyasalı parçalar hemde bitki gelişimi güçlü olur...

Comment

iyi akşamlar.hocam ilginize teşekkür ediyorum.mutlaka uygulayacağım

Comment

Working...
                            X