Ben bolu göynükten yazmaktayım. Yazları köyümüzde çok güzel domates biber yetiştiriyoruz.gerektiğinde enginar şeker pancarı fasulye vs. hemen hemen bütün sebzelerden oragnik olarak yetiştiriyoruz sağlıklı biçimde tüketiyoruz.
malum yazları fazla para etmiyor domates salatalık biber vs. işi biraz ticarete döküyorum ama kusura bakmayın.
Bizim buralarda kimse seracılık yapmıyor.
Ben kendi çapımda 800 metre kare tarlama sera cinsi bir yer yapmak istiyorum sera yapıldıktan sonra ki mesele
Kışın bu sera düşündüğüm tarlaya domates, salatalık patlıcan gibi sebzeler ekip yetiştirmek istiyorum
bu konuda geniş çaplı araştırmalarımda mümkün olacağını gördüm.
düşüncem.
sera kendi imkanlarım ile keresteden ev tipi sera düşünüyorum
Yanlarında cam tipi havalandırması olacak. Her ürünümü (domates, salatalık, patlıcan vs.) yerden yarım metre yükseklikte olmak şartı ile gerektiğinde 2 katlı olmak şartı ile Çiçek saksılarına ayrı ayrı koymayı düşünüyorum(kışları çok soğuk geçtiği için)
800 metre kare alanın 500 metre karesini düşünüyorum.
sorularıma gelince
Tek tek saksılara koyulduğunda verim azalır mı?
Sulama yöntemi (su sıkıntısı yok) nasıl olmalı damlama yoksa normal kendi imkanlarımlada olsa olur mu?
birde kışın hangi ayda ekmeliyim.
Tohumum ne olmalı
Bu kış ayları için fide leri nereden temin edebilirim.
şimdiden herkese çok teşekkürler ince mor fikirleriniz bana ışık gösterecektir....
malum yazları fazla para etmiyor domates salatalık biber vs. işi biraz ticarete döküyorum ama kusura bakmayın.
Bizim buralarda kimse seracılık yapmıyor.
Ben kendi çapımda 800 metre kare tarlama sera cinsi bir yer yapmak istiyorum sera yapıldıktan sonra ki mesele
Kışın bu sera düşündüğüm tarlaya domates, salatalık patlıcan gibi sebzeler ekip yetiştirmek istiyorum
bu konuda geniş çaplı araştırmalarımda mümkün olacağını gördüm.
düşüncem.
sera kendi imkanlarım ile keresteden ev tipi sera düşünüyorum
Yanlarında cam tipi havalandırması olacak. Her ürünümü (domates, salatalık, patlıcan vs.) yerden yarım metre yükseklikte olmak şartı ile gerektiğinde 2 katlı olmak şartı ile Çiçek saksılarına ayrı ayrı koymayı düşünüyorum(kışları çok soğuk geçtiği için)
800 metre kare alanın 500 metre karesini düşünüyorum.
sorularıma gelince
Tek tek saksılara koyulduğunda verim azalır mı?
Sulama yöntemi (su sıkıntısı yok) nasıl olmalı damlama yoksa normal kendi imkanlarımlada olsa olur mu?
birde kışın hangi ayda ekmeliyim.
Tohumum ne olmalı
Bu kış ayları için fide leri nereden temin edebilirim.
şimdiden herkese çok teşekkürler ince mor fikirleriniz bana ışık gösterecektir....

Comment