fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sebzelere kimyasal koymak şartmıdır.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Sebzelere kimyasal koymak şartmıdır.

Bu sene balkonumda domates ve biber yetiştirmeye başladım. Geçen senede denemiştim ama pek başarılı olamadım. Ama bu sefer hazır toprak ve yanmış hayvan gübresi kullandım ilk olarak sonrada gübrenin suyunu vereceğim. Benim sorum şu bu şekilde yeterli olurmu yoksa illede kimyasal konulmalımıdır. Görüştüğüm bazı kişiler olmaz verim alamassın diyorlar, benimde moralim bozuluyor o kadar emek boşa gidecek diye. Şu anda salkım domateslerim iyi büyüyorlar çiçekteler ama olacakmı bilmiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Cevap: Sebzelere kimyasal koymak şartmıdır.

Sn Cansuyu10:Fazla endişe etmenize gerek yok.Evvelen fideleri diktiğiniz saksı yada kab biraz büyük olsunki;bitkiler köklerini rahatca salsınlar.Daha sonra bitkinin isteğine göre sulama yapabilirsiniz.Sulama suyuna ahır gübreleri,Leonardit ve diğer kimyasal gübreleri eritip verebilirsiniz.Size basit bir düzenek tavsiye edeyim.Evinize aldığınız 5lt ve daha büyük su şişelerine bir hortum yada boru geçirerek iğne ile delip damlama sistemi yapabilirsiniz.Kolay gelsin,başarılar dileğimle...

Comment

Cevap: Sebzelere kimyasal koymak şartmıdır.

Ben sizin yerinizde olsam kimyasal girdi kesinlikle kullanmam çünkü ben organikçiyim. Organik ürünlerin hem damak tadı yerinde oluyor, hem de raf ömürleri uzun oluyor. Avrupa birliği, Amerika ve Japonya kimyasal girdilerle yetiştirilen ürünleri kabul etmiyorlar. Kabul etmemelerinin tabiiki nedenleri var. Öncelikle sağlıklarını düşünüyorlar. Biz daha o bilinçte değiliz. Geçen gün organik zeytin ve organik zeytin yağı satan biri ile konuştum. Bu kişi ben tarım ilçe müdürlüğüne giderim. Oradaki ziraat mühendisleri hangi ilaçı atmam gerektiğini belirlerler ben de ağaçları baştan aşağı yıkarım dedi. Böyle organik ürün olabilir mi? Siz kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan ürünlerinizi afiyetle tüketin.

Comment

Working...
      X