fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

domateste güneş yanığını nasıl engellerim?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• domateste güneş yanığını nasıl engellerim?

3 dönüm e yakın domatesimiz var damalama sulama sistemli.

üzerindeki yaprak fazla olsun diye genelde azotlu gübre veriyoruz.gübresiz sulama yapmıyoruz.

Domateslerde güneş yanığı başladı nasıl engellerim?

birde çiçekleri döktü üzerinde çiçek kalmadı nedendir?

Azotlu gübreyi azalt.Güneş yanığını önlemek için bitkilerin üzerine buğday sapı at.Çiçek tutumu için fosforlu, çinkolu ve mağnezyumlu gübreleme yap.

Comment

Arkadaşım şu günlerde ne yazık ki aynı sorun bütün tarım alaında var. Dün 47 derece sıcaklık vardı. Aslında meyveliklere yapılan ucuz file gölgeliklerinden çekebilseniz çok faydası olur.

Comment

MASSEY FERGUSON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Arkadaşım şu günlerde ne yazık ki aynı sorun bütün tarım alaında var. Dün 47 derece sıcaklık vardı. Aslında meyveliklere yapılan ucuz file gölgeliklerinden çekebilseniz çok faydası olur.
        Oda bir çözüm ama maliyetide düşünmek lazım.Benim favorim ekin sapı.Balya halinde tarlanın kenarına indirip verecen işçinin eline meyvelerin üzerini örttürecen.

Comment

bir kaç gündür fosforlu magnezyumlu gübreleme yaptık gerçekten çiçeklenme başladı.
          ekin sapı güzel yöntem.. teşekkürler ilginize.

birde azotlu gübreleme yapmak güneş yanığı yapar mı ?

ben üre atıyorum yaprak olsun yapraklar yanığı önler diye düşünmüştüm?

Comment

ffuat082 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            bir kaç gündür fosforlu magnezyumlu gübreleme yaptık gerçekten çiçeklenme başladı.
            ekin sapı güzel yöntem.. teşekkürler ilginize.

birde azotlu gübreleme yapmak güneş yanığı yapar mı ?

ben üre atıyorum yaprak olsun yapraklar yanığı önler diye düşünmüştüm?
            Dengeli gübre olarak ne kullanıyorsunuz.

Hasat döneminde Azota fazla yüklenmeyin.Evet bitkiyi dallandırır ama Kızarmayı geciktirir.Bu dönemde daha çok mağnezyum nitrat,potasyum nitrat, potasyum sülfat ve dengeli gübre (20+20+20+ME) kullanmalısınız.

Comment

dengeli gübreyi bilmiyoruz ki :S
              tarım kredi den aldığım calsimagsi ,
              calsiyum magnezyum fosfor 3 ü bi pakettte bunları atıyorum yapraktan.
              dengeli gübreyi yazdım alıcağım en kısa zamanda.

Comment

ffuat082 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                dengeli gübreyi bilmiyoruz ki :S
                tarım kredi den aldığım calsimagsi ,
                calsiyum magnezyum fosfor 3 ü bi pakettte bunları atıyorum yapraktan.
                dengeli gübreyi yazdım alıcağım en kısa zamanda.
                Calsimagsi isimli gübrenizin içeriği fena değil ama sadece onunla olmaz.

Dengeli gübre,potasyum nitrat ve potasyum sülfatta vermeniz lazım.Meyvede çatlama sorunu yaşarsanız kalsiyumu arttırmanız gerekir,Kalsiyumuda kalsiyum nitrat formunda vermeniz gerekir ama topraktan.

Damlama sistemi varmıydı.

Comment

Working...
                X