fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Domates Ekimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Domates Ekimi

Selamunaleyküm.

Ben Elazığ'da 22 Nisan 2008'de yaklaşık 1000 kök Domates ve biber ektim.
    Biberlerin yaprakları çok açık yeşile döndü,Domateslerin yaprakları da çok koyu yeşile döndüler.Domateslerin gövdeleri kahverengiye döndü.
    Havalar geceleri 5-8 derece arasında,gündüzleri de esinti var.
    Dün Güneş bayağı sıcaktı.Bugün baktığımda koyu yeşile dönen yaprakların bir bölümü kurumuş.
    Bu konuda değişimler hakkında ve ne yapmam gerektiği hakkında beni bilgilendirirseniz sevinirim.

Bu arada; sulamayı kestim.Domateslerden pek ümitli olmasam da yeni yeni koyu yeşil yapraklar açanlar da var.

Teşekkür ederim.

Münir Kebir
    [email protected]

Cevap: Domates Ekimi

Sevgili Münir51, domateslerinizde mantari hastalık var hastalıklı bitkilerinizden birisini alıp zirai ilaç bayisine götürmenizi tavsiye ederim. Aksi halde gecikmeniz durumunda hastalık yayılacaktır. Bir resim koyabilseydiniz size daha fazla yardımcı olabilirdim ama şu an sadece bunu söyleyebiliyorum.

Comment

[FONT="Comic Sans MS"]]
      Öncelikle yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Dediğiniz şekilde yapacağım.

Ziraat konusunda ilmi bilgim yoktur.
      Ben hava şartlarında ani değişime ve fazla suya hamletmiştim.
      Belki sizinde dikkatinizi çekmiştir.Bu sene Doğu ve Güneydoğuda kuraklık hakim.Bu yüzden ekinlerin hepsi koyu yeşil renk oluşturmuşlar.Bunun sebebi kuraklık olduğu içindir.
      Biberlerin yapraklarında tek tük delikler oluşması beni şüphelendirmişti.Öyle zannediyorum ki aynen söylediğiniz gibi mantar hastalığıdır.
      Ben de "Fungisit" yazan mantar ilacı var.Acaba onu spreylesem faydası olur mu?

Domateslerde ise farklı yerden aldığım fideleri farklı tarihlerde diktim.Bir müddet sonra hava soğuyunca gövdeler kahverengiye çaldı.Ardından sıcak bir gün olunca da yapraklar kurudu.

Saygılarımla,
      Münir Kebir
      Saygılarımla,
      Münir Kebir

Comment

Eğer ilacın üzerindeki kullanım talimatını okursanız o talimata göre ilaç bayinizden fikir alabilirsiniz.

Ancak domateslerde eğer fide döneminde kontrolsüz boy uzaması olmuşsa ve o şekilde dikmişseniz dikimle birlikte güneşe çıktığında gövdenin bir kısmı yandığı için kuruyabiliyor ve o kısımlar kahverengine dönüyor lütfen en yakın Tarım İl/İlçe Müdürlüğüne veya zirai ilaç bayisine yanınıza alacağınız bir bitki ile müracaat ediniz.

Comment

Working...
        X