fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

salatalık sararması..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• salatalık sararması..

değerli üstadım iyi akşamlar..size bir sorum olacak...benim bahçedeki salatalıklar fazlaca çiçek açıyor ama o kadar salata vermiyor..ayrıca bir de kök e yakın olan yapraklar da sararmalar başladı...ve salatalıkların sulanması ne sıklıkla olmalı..sabah veya akşam saatleri uygunmudur...ben balıkesirde yim..selamlar..

Cevap: salatalık sararması..

Segili aslanbey, çiçek dökme iki yıldır genel bir şikayet konusu olmaya başladı sebepleri şunlar olabilir:

1-Bitkiniz saksıdadır ve saksı toprağı aşırı ısınıyordur bitkiniz stresten çiçek döküyordur.

2-Hastalık nedeniyle veya bir zararlı nedeniyle çiçekler dökülüyor olabilir.

3-Toprağınızın drenajı iyi değildir kökler aşırı sudan olumsuz etkilenir bitki çiçek döker

4-Toprakta yoğun oranda fosfor noksanlığı vardır

ancak yine de bitkinize ait resimler koyarsanız daha iyi yardımcı olabiliriz.

Comment

ben yeni üye oldum.. bu gün saksiya cimlenmesi icin 4 salatalik tohumu ektim.. cimlendikten sonra her birini ayri bir saksiya mi dikmeliyim, peki saksilar ne büyüklükte olmali ve ne kadar sürede ürün alirim cewap werebilirseniz cok sewinirim

Comment

Keşke salatalıkları ayrı saksılara dikseydiniz. Ayırırmalısınız ancak bıçakla ve topraklarını kökünden ayırmadan ayırın ve esas yerine daha fazla gecikmeden dikin, zira çıplak köklü olarak tutturmada sorun yaşarsınız.

Comment

Working...
        X