fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Malatyada Jojoba

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Malatyada Jojoba

Merhabalar Hocam,

Malatyada jojoba ağacı yetiştirmek istiyorum. Tohumla işe başlamak sanırım biraz daha zor gibi. Fidanla başlasam daha kolay olacak, gerçi bu durumda da fidan bulmak lazım, para daha çok gerek vs. Jojoba fidanı nereden bulabilirim, devletten bu işe uygun arazi kiralanabiliyormuş, kime başvurmam gerekir?

Cevap: Malatyada Jojoba

Bio Teknoloji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir ise, Bakanlığın gecikmeli de olsa jojoba ekimine izin vermesinin sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı. Aydemir, jojoba`nın İsrail`in tekelinde olduğunun altını çizerken, İsrail ile birlikte Hindistan`ın sadece yağ ihraç ettiğini ve tohumlarını dış ülkelere satmadığını dile getirdi. Türkiye`nin sistemli çalışması halinde bu tekeli kırabileceğinin altını çizen Aydemir, jojoba tohumlarının da Mısır ve Meksika ülkelerinden temin edilmesinin mümkün olduğunu ifade etti. Aydemir, jojoba üretimi yapmak isteyen üreticiler için 49 yıllığına ücretsiz arazi tahsis edildiğini ve Ziraat Bankası aracılığıyla da 15 ve 30 yıl sonra başlayan ödemelerle düşük faizli kredi verildiğini sözlerine ekledi.

Comment

jojoba için MALATYA iklimi pek uygun değil;öncelikle bitkinin kendi şartlarınızda yetişip yetişemeyeceğini araştırınız.Alata Bahçe Kültürleri enstitüsü ile görüşünüz.n.arslan

Comment

merabalar kolay gelsin.
        malatya uygun degil dediniz urfanın iklimi sizce uygunmudur?
        tarım bakınlıgı lgileniyor sanırım ama önceki sayfalarda bakanlıktaki insanalrın bundan habersiz oldugunu söyleyen bi ark vardı, tarım bakanlıgından hariç başka nereye baş vurulabilir? arazi tahsisi ve teşvik için?

Comment

Jojoba, temel ve basit bir bilgi olarak, zeytin yetişen her yerde yetişebilir. Buna dikkat edin. Ayırca Tarım Bakanlığı değil, Çevre ve Orman Bakanlığı ilgileniyor. Ama onlarda bu konuda kanun bile olmasına rağmen, pek bilgi ve yer vermek istemiyorlar.

Comment

ya peki teşvik felan var illa ankaraya mı gitmek lazım bunun için?
            yada telefon mu açalım?
            yani yapmak istiyorum bunu heves degil ne gerekiyorsa ne lazımsa yapmaya çalışacam.
            aynı zmanda kanola da ekmeyi istiyorum.
            peki devlek teşvik yazası çıkarıyor kurumları da yer ve bilgi vermek istemiyor nasıl yapacz bunu?

Comment

??? ??? ??? ???

Comment

hımm teşk abi sagol ilgilendigin için.

Comment

jojoba yetiştiriciliği için samsun uygunmu ,uygunsa dikkat etmem gereken hususlar hakkında bilgilendirirmisiniz teşekkür ederim

Comment

Selam ben batmandayım batman hasankeyf yolu üzerinde 76 dönüm arazi var bunun 10 dönümüne jojoba ekimi yapmak istiyorum tohumunu nerden bulabilirim ve pazarı var mı?

Comment

Working...
                    X