fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bahçem elden gidiyor..

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• bahçem elden gidiyor..

merhabalar benim izmirde evimin küçük bir bahçesi var.bu arada gıda öğrencisiyim toprakla uğraşmak hoşuma gider..sevdiğim için 2-3 yıl önce zambak ektim sarı ve beyaz renkte.ama şimdi bunlar her yeri kapladı devamlı kesiyorum dvamlı cıkıo.üstelik çiçek acınca boyu nerdeyse 2m. oluyo..bunları nasıl düzene sokabilirim çok pis oldular..birde süs havuzunun yanına nane atmıştım her yeri kapladılar birde koyu renkli ve görünüşleri çok kart kopartıp yiyesim gelmiyo sorun ne olabiir? biraz fazla olucak ama son bir soru bahçemde çok böcek var leylak ve güllerimin yapraklarını yiyolr ve kocaman toprak solucanlrım var nasıl kurtulurum? bu sene malum her şey pahalı ilaçlı..bahçeme ne eksem üç beş koparır yerim?şimdiden teşekkürler iyi günler..
  • Fidanligi.com

Cevap: bahçem elden gidiyor..

Diğerlerini bilmem ama solucanlar yararınıza hatta bazı ülkelerde solucan çiftliklerinin olduğunu duymuştum çiftçilere satmak için.

Comment

Nanenizi toprak yüzeyinden 2 cm yukardan kesiniz, yeni çikanlar yemyeşil olacaklar.

Comment

K0900 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Nanenizi toprak yüzeyinden 2 cm yukardan kesiniz, yeni çikanlar yemyeşil olacaklar.
        Sn. Eray, bahçemizde bol, bol yabani ot var.

Mücadele olarak genelde yeşilken söküp bahçede bir bölgede topluyoruz.

Sonrada bunları yakıyoruz. Geçmişte aynı bahçede hem EM hemde Bionem'de kullandık.

Bu toplanan otlar bazen dağlar kadar oluyor, bunlardan nasıl faydalanabiliriz?

Bu otlar kompost yapımıyla değerlendirilebilir
        Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Evet sayın ERAY-Kadir güzel düşünmüşsünüz.

Comment

Working...
          X