fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tereyağ aroması

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• tereyağ aroması

selamlar bu sitenin yapımında ve kurulumunda emegi geçen tüm arkadaşlara selam ederek rivayete tereyağ aroması geçen bu ürünün kulanımı varsa zararları özeliyi hakında bilgi rica ediyorum konuya direk giriş yaptım bir yanlışlıgım varsa şimdiden
    yetkililerden özür diliyorum saygılarımla.

Cevap: tereyağ aroması

Tereyağına karakteristik kokusunu veren moleküllerden biri olan Asetoin özel isimli 3-Hidroksi-2-Bütanon oda sıcaklığında sıvı olup, kaynama noktası 148 °C ve yoğunluğu 1.0062 g/mL'dir. Doğada her iki stereoizomeri halinde de bulunan Asetoin, 2,3-Bütandiol' ün kısmi yükseltgenmesi ile elde edilir ve margarinlere tereyağ kokusu vermekte kullanılır.

Bir diğer tereyağ kokusu olarak bilinen Diasetil özel isimli 2,3-Dibütanon ise kaynama noktası 88 °C, yoğunluğu da 0.9831 g/mL olan bir sıvıdır. Sentezi için birçok yöntem vardır ve bunlardan biri de, bakır kromit varlığında, 2,3-bütandiol'ün yükseltgenmesidir. Biyoteknolojik yollarla eldesi çok miktarlarda endüstriyel sentezi için tercih edilmektedir. Margarinlere tereyağ kokusu vermenin yanısıra, az miktarları parfümlerde de kullanılmaktadır.
    Kaynak: Kimyasal Sitesi

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Tereyağına karakteristik kokusunu veren moleküllerden biri olan Asetoin özel isimli 3-Hidroksi-2-Bütanon oda sıcaklığında sıvı olup, kaynama noktası 148 °C ve yoğunluğu 1.0062 g/mL'dir. Doğada her iki stereoizomeri halinde de bulunan Asetoin, 2,3-Bütandiol' ün kısmi yükseltgenmesi ile elde edilir ve margarinlere tereyağ kokusu vermekte kullanılır.

Bir diğer tereyağ kokusu olarak bilinen Diasetil özel isimli 2,3-Dibütanon ise kaynama noktası 88 °C, yoğunluğu da 0.9831 g/mL olan bir sıvıdır. Sentezi için birçok yöntem vardır ve bunlardan biri de, bakır kromit varlığında, 2,3-bütandiol'ün yükseltgenmesidir. Biyoteknolojik yollarla eldesi çok miktarlarda endüstriyel sentezi için tercih edilmektedir. Margarinlere tereyağ kokusu vermenin yanısıra, az miktarları parfümlerde de kullanılmaktadır.
      Kaynak: Kimyasal Sitesi

ubeyd bey göstermiş oldugunuz ilgi ve alakaya teşekür ediyorum
      bu tere yag aromasını nasıl temin edebilirim bir adres verirseniz
      çok memnun olurum saygılarımla.

Comment

Aşsgıda verilen linkte satişı yapılmaktadır

Comment

.................................................. .............................
          konu iptal edilmiştir teşekürler

Comment

Working...
          X